Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, partinin Ereğli İlçe Örgütü´nün organize ettiği program dahilinde, Ereğli´ye bağlı Güneşli beldesine giderek bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Beraberinde partisinin Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte beldeye giden Köktürk, Güneşli sakinleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Beldenin girişinde kurulan halk pazarında esnafları ziyaret eden ve alışveriş yapan vatandaşlarla uzun uzun sohbetlerde bulunan Ali İhsan Köktürk, fırsat buldukça da belde insanlarının sorunlarını dinledi ve yaşanan genel sıkıntılarla ilgili bilgiler aldı.
Girdiği her ortamda vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Köktürk, kendisine iletilen talep ve dilekleri başta Türkiye Büyük Millet Meclisi ve ilgili Bakanlıklar olmak üzere taşıyacağını ve mevcut sorunların çözümünde elinden gelen çaba ve gayreti göstereceğini ifade etti. CHP Milletvekili Köktürk, vatandaşlarla gerçekleştirdiği sohbetler sırasında, yaklaşık altı yıldır ülke siyasetini yönlendiren Ak Parti iktidarına eleştirilerde bulunarak, bu zaman dilimi içerisinde Türkiye´nin çok karanlık ve zor bir süreç yaşadığını, ülke insanlarının yaşadıkları türlü ekonomik ve sosyal sıkıntılara rağmen Ak Parti´nin bu sıkıntıları çözmek yerine suni gündemler oluşturarak ülkeyi kaos ortamına doğru sürüklediğini söyledi. Kürt Açılımı adıyla Türkiye´de tartışmaya açılan son zamanların en önemli gündem maddesi ile birlikte Ak Parti´nin kendi ipini çektiğini Türk insanının, Türkiye´nin tam bağımsızlığını ve sınır bütünlüğünü ciddi biçimde ilgilendiren bu yanlış adıma asla müsaade etmeyeceğini ve şehit kanları üzerinden siyaset yapanları affetmeyeceğini vurgulayan Köktürk, kendisine taleplerde bulunan birçok emekli vatandaşın, maaşlarına zam istemelerini duymaktan dolayı çok üzüldüğünü söyledi.

&[#]8216;Zonguldak üvey evlat gibi&[#]8217;
Güneşli Beldesi ziyaretinde girdiği her ortamda kendisini ağırlayan belde sakinleriyle sohbet eden ve dertlerini dinleyen CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, geçtiğimiz günlerde dile getirilen Ak Partili bazı vekillerin bir demecine atıfta bulundu. Köktürk, bu vekillerin, Zonguldak´ın Ak Parti iktidarı döneminde ülke kaynaklarından diğer illere göre daha fazla pay aldığını iddia ettiklerini belirterek, "Bu iddialarını dile getiren Ak Partili Vekiller bir de KÖYDES projesini örnek olarak sundular. Biz bir araştırma yaptık, KÖYDES´ten Zonguldak´a aktarılan para miktarı 2004´ten bu yana toplam olarak, bizden çok küçük iller olan Sinop, Artvin, Kastamonu´nun aldığı ödeneğin ancak yarısı ediyor. Bu illerden her biri Zonguldak´ın aldığı payın neredeyse iki katını almışlar. Trabzon, Zonguldak´a aktarılan ödeneğin üç katını almış. Cumhuriyet´in ilk ili olan koskoca Zonguldak, yıllarca bu ülkeyi omuzlarında taşıyan Zonguldak, bir Sinop, bir Artvin illerinin bile 2005´ten bu yana aldığı KÖYDES desteğini ne yazık ki alamamıştır. Zonguldak, üvey evlat muamelesi görmüştür. Bütün kurumlar Zonguldak´tan taşınmış, TTK alabildiğine küçülmüş. Zonguldak insanı demir-çelik gibi, kömür gibi ağır işlerde çalışıp canını dişine takarak bu ülkeyi sırtlamış, ama gelinen noktada maalesef ülke kaynaklarından hak ettiği payı hala alamıyor. Sadece 2007 yılında bu Zonguldak, ülkenin genel bütçesine yaklaşık 1 katrilyon para aktarmış. Buna rağmen genel bütçeden aldığı para yaklaşık 500 trilyon civarında. Bunun da yalnız 112 trilyonu yatırıma ayrılmış. Yani Zonguldak, genel bütçeye ödediğinin yarısını bile alamayan bir il konumunda" dedi.


&[#]8216;CHP olarak uyarmıştık&[#]8217;
Şu an için bazı engelleri aşmak konusunda CHP olarak güçlerinin yetmediğini, Meclis&[#]8217;te verdikleri önergelerin yasalaşamadığını kaydeden Ali İhsan Köktürk, muhalefet oldukları için kendilerine verilen sınırlı konuşma sürelerinde de ellerinden geldiği kadar ülke meselelerini meclis gündemine getirme mücadelesi verdiklerini ifade etti. Yeni dönemin yeni umutlarla başlamasını istediklerini, Ak Parti iktidarının yıkılmasını arzuladıklarını sözlerine ekleyen Köktürk; "Adına açılım dedikleri bir uygulamadan bahsediyorlar ancak bu konuyu bir türlü de açmıyorlar. Vatandaşlar bu konuda Ak Parti´yi sıkıştırmamızı bizden istiyorlar ve biz de elimizden gelen karşı mücadeleyi gösteriyoruz. Ortada daha başka konular var. Mesela biz bu sel felaketinden önce, DSİ´nin bu sellerle ilgili ayrılan ödeneğinin çok yetersiz olduğunu ısrarla söyledik. 2009 yılı DSİ programları açıklandığında, bu dere ve kanal ıslah çalışmaları için ayrılan paranın son derece yetersiz ve sembolik olduğuna dair açıklama yapmıştık. Bugün maalesef acı yansımalarını görüyoruz. Eğer o derelere ve kanallara doğru ıslah çalışmaları uygulanmış olsaydı, bugün o dereler taşmamış olacaktı ve insanlarımız ölmeyecekti. Kuşkusuz bu sel felaketini sadece buna bağlayarak felaket üzerinden politika yapmak istemiyorum ama bu durum da bir gerçek" diye konuştu.

&[#]8216;Ereğli-Devrek yolu 500 yılda bitmez&[#]8217;
Gerçekleştirdiği Güneşli Beldesi ziyaretinde vatandaşların sıkıntılarını da dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk´e iletilen sorunların başında ısrarla Ereğli-Devrek Karayolu getirildi. Konunun yöre için taşıdığı hassasiyeti yakından bildiğini kaydeden Ali İhsan Köktürk, Ak Parti´nin iktidara geldiği 6 yıl önce, dönemin Bayındırlık Bakanı ve yörenin Ak Partili Milletvekillerinin Ereğli-Devrek yolunun yapılacağına dair önemli sözler verdiklerini hatırlattı. Verilen bu sözlerin yer aldığı tutanakları temin edip incelediklerini belirten Köktürk, "Siz altı yıl önce bu sözü verdiniz, çıktınız meclis kürsüsünden ve milletin gözü önünde Ereğli, Devrek ve Zonguldak halkına söz verdiniz. Aradan altı yıl geçti, bugün hala o yol yapılamadığı gibi, çok komik ve sembolik ödenekler ayırıyorlar. Ereğli-Devrek yolunu bu ödeneklerle değil beş yılda, beş yüz yılda bitirmek mümkün değildir.
Demek oluyor ki bunlar, seçim dönemlerinde halkımızı kandı-rıyorlar, seçimler geçtikten sonra vaatlerini unutuyorlar. Ancak sizin halk olarak, size vaat edilenleri unutmamanız lazım" dedi.

Halk, Köktürk&[#]8217;ten aracı olmasını istedi
Beldelerini ziyaretlerinden dolayı, yolda karşılaştıkları milletvekillerine şükranlarını sunarak bazı dilek ve taleplerini ileten Güneşli sakinleri ise, genel olarak yıllardır verilen tüm sözlere rağmen bir türlü beklenilen çalışmaların yapılmadığı Ereğli-Devrek karayolu ile ilgili kendisinden yardım beklediklerini kaydettiler. Güneşli sakinlerinden bazıları da, belde içindeki bazı mahalle yollarında, belde belediyesinin herhangi bir çalışma yapmamasından şikayetçi olurlarken, Köktürk de, Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin´e gerçekleştireceği ziyarette bu talepleri de dile getireceği sözünü verdi. Daha sonra beraberindeki partililerle birlikte Güneşli Belediyesi´ni ziyaret eden Köktürk, bir süre Belde Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ile görüştü. Köktürk Gültekin´e, belde halkının en büyük derdi olan bozuk belde yolları ile ilgili vatandaşların serzenişte bulunduklarını hatırlatarak, "Sizi ziyaret edeceğimizi öğrenen belde halkı bizden torpil istedi. Bozuk olan belde ve mahalle yolarını tek tek not ettik. Bu yolları gelin yapalım" dedi.
Belediye Başkanı Gültekin´den, bozuk mahalle yollarıyla ilgili bilgiler alan Milletvekili Köktürk, Güneşli Beldesi&[#]8217;ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Ereğli´ye geçti.
Editör: Pusula Gazetesi