Kdz. Ereğli' de demir çelik fabrikalarından emekli olduktan sonra her türlü tarımsal ve hayvansal ürünleri çevresindekilerle paylaşarak onları tarım ve hayvancılığa yönlendirmek için çaba gösteren İsmet Koç, son ürettiği yeşil yumurtalarla gündeme gelmişti.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu beraberinde Tarım İlçe Müdürü İmdat Aydın, Kışla mahalle muhtarı Muhammet Demir ile birlikte İsmet Koç'u ziyaret etti. İlk olarak İsmet Koç'un ürettiği yumurtaları inceleyen Kaymakam Nazım Madenoğlu, yumurtalar hakkında İsmet Koç'tan bilgi aldı. İsmet Koç yumurtaların arkadaşı tarafından kendisine verildiğini ve daha fazla yumurta elde etmek için çalıştığını ve herkese de yardımcı olmaya çalıştığını söyledi. Koç, gerek Esnaf Kefalet gerekse diğer kuruluşlardan kredi yada hibe gibi paralar vermek yerine vatandaşlara çalışarak geçimlerini sağlayabilecekleri hayvansal yada bitkisel ürünler dağıtılması gerektiğini söyledi. Bölgemizin her türlü tarım ve hayvancılığa el verişli olduğunu dile getiren Koç "Bana göre Ereğli'de işsizlik yok, tembellik var, çalışmama, üretmeme var. İnsanlar çalışsa, üretse dik duru, kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlar. Bahçelerde erik ağaçları yıkılıyor, hiç kimse toplayıp satayım demiyor. Eriğin toptan fiyatının kilosu 2-2,5 TL. İnsanlar çalışacak ve üretecek. Bunun başka yolu yok. Ne benim ne ailemin Allah'a şükür bir ihtiyacı yok. Benim 85 yaşındaki annem halen bahçede çalışıyor. Ben eşimle birlikte çalışıyorum. Çalışmak, üretmek çok güzel. Çevremdekileride çalışmaya ve üretmeye teşvik etmek için çaba gösteriyorum" dedi.

Tarım İlçe Müdürü İmdat Aydın ise konuşmasında "Bu yumurtalar diğer yumurtalara göre nitelik olarak farklı. Sadece dış görünüşü rengi değişik olduğu için farklılığı oradan geliyor. Anlatmak istediğimiz bir tavuk cinsi var" dedi.

Kaymakam Nazım Madenoğlu beraberindekilerle birlikte İsmet Koç'un bahçesini gezdi. Madenoğlu açıklamasında emekli olmasına rağmen İsmet Koç, eşi ve 85 yaşındaki annesi ile birlikte yaptığı çalışmanın takdire şayan olduğunu belirterek, çevresindekilere örnek olmasından dolayı kendisini ve ailesini kutladı.

Editör: Pusula Gazetesi