Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi’nin 2016 yılı Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumu saat 10.00’da AKM Nikah Salonu’nda yapıldı.
Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Güneydoğu’da terörle mücadele sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Okan Karkut’a Allah’tan, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. Ramazan ayı öncesinde hazırlıkları tamamladıklarını dile getiren Başkan Uysal, bir ay boyunca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İnönü Parkı’nda ki Yaşlılar ve Gençler Evi’nde iftar yemeği vereceklerini ifade etti.
Uysal’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, Ereğli Belediyespor Kulübü’nün yeni yönetiminin oluşumunu ve bir firmaya yaptırılan anketi eleştirdi. Kdz. Ereğli Belediyespor’un iki sezondur başarısız olduğuna vurgu yapan Özyağcı, yeni yönetimin belediye meclis üyeleri ve belediyedeki daire müdürlerinden oluşması nedeniyle halktan kopuk bir tablo ortaya çıkardığını, bu yönetim ile başarının gelmeyeceği eleştirisinde bulundu. Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Belediye Meclis Üyeleri ile anket yaptırmasına tepki gösteren Özyağcı, belediye başkanının istediği zaman kendilerini toplayıp dilediği konuları görüşüp fikir ve görüşlerini alabileceğini ifade etti.
Özyağcı’nın görüşlerine destek veren AK Partili Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da bu anketin belediye başkanı ile belediye meclis üyeleri arasındaki iletişimi kopartıp duvar ördüğünü söyledi. 12 yıllık belediye meclis üyeliği görevinde bu kadar aşağılanmadığını ileri süren Kalay, soruların çok saçma olduğunu belirterek “Bunu size hangi karga klavuzlar bunu akıl edip getirmişlerse çok büyük yanlış yapmışlar. Aynı anketi kaymakama, emniyet amirine soruyorsunuz. Biraz önce soruları görmediğinizi söylediniz. Eğer gerçekten bilginiz yoksa çok vahim bir durum. Ben 12 yıldır belediye meclis üyesiyim, bu kadar aşağılandığımı hiç görmedim. Buna derhal müdahale etmenizi istiyorum. Bu anketteki soruların çoğu benim belediye başkanımın altını oyan sorular. Bunlar sorulabilecek sorular değil. Gerçekten çok saçma sorular” dedi.
Eleştirilere yanıt veren Başkan Uysal ise kimsenin altını oyamayacağını ifade etti. Dimdik ayakta durduğunu ifade eden Uysal “Ne 31 belediye meclis üyesi ile nede halkla kimse arama duvar öremez. Örmesi de mümkün değil. Diğer sorulara da çok cevap vermek istemiyorum” dedi.
Yaşanan tartışmanın ardından gündemde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi.

Editör: Pusula Gazetesi