Akçakoca Belediyesi himayesinde, PROGIDA/ Olam A.Ş. ve Erdoğan Petrol Ltd. Şti. tarafından "Fındığın Geleceği ve İyi Tarım Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi.
Belediye Meclis salonunda düzenlenen seminere halkın ilgisi büyük oldu ve yaklaşık 200 kişi katılım sağladı. Yaşanan yoğunluktan memnuniyet duyduklarını belirten PROGIDA/ Olam A.Ş. yetkilileri, sürdürülebilirlik ve çocuk işçiliğinin önlenmesi konularında kamu kuruluşları ve çiftçilerin ortak çalışmasının çözüm sürecini hızlandıracağını belirtti.
Düzenlenen seminere Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, kurum amirleri, teknik personeller ve çiftçiler katıldı. Yapılan sunumlarda "Fındıkta Sürdürülebilirlik" kavramının ne olduğuna ve fındıkta sürdürülebilirliğin neden önemli olduğuna değinildi.
PROFINDIK (Profesyonel Fındıkçı) programının tanıtıldığı seminerde, fındıkta kalite ve verimliliğin artması, çevresel ve sosyal risklerin en aza indirgenmesi için sürdürülebilir ve izlenebilir bir üretimin fındığa da uygulanması gerektiğinin altı çizildi.
PROGIDA/ Olam A.Ş.'nin Ziraat Mühendisleri ve Sosyal Uzmanları aracılığı ile çiftçi eğitimleri düzenlediğinin ve bu eğitimlerde budama, gübreleme, hasat ve depolama, çalışma şartları, çocuk işçiliğinin engellenmesi, biyo-çeşitlilik ve çevre şartları, ilaçlama ve zararlılarla mücadele konularına değinildiğinin altı çizildi.
Düzenlenen bu eğitimlerin yanı sıra çeşitli projelerle fındıkta çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda da çalışmalar yapıldığını belirten konuşmacılar Fındıkta Sürdürülebilirlik konusunun ve PROFINDIK programının önümüzdeki yıllarda da artarak önem kazanacağını söyledi.
Seminerin sonunda tüm katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi