Zonguldak´ın Kilimli beldesi Damarlı Mahallesi Açık İşletme Sokak Uzunmehmet Madencilik firmasında dinamit patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetmiş, bir işçi de yaralanmıştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu ekiplerinin ocakta, polis ekiplerinin ise ocak çevresinde yaptığı araştırmada, olayın şöyle geliştiği tespit edildi:
"Ocak içerisinde patlatmak için yerleştirilecek dinamitlere elindeki mortipör isimli delici makine ile yer açan Nevzat Ovaz, çalışması esnasında daha önceden unutulmuş bir dinamit lokumuna denk geldi. Ovaz´ın farketmediği dinamit lokumu anında ateşlenince, ocak içerisinde patlama meydana geldi. Patlamada Nevzat Ovaz, vücudunun çeşitli bölgelerine saplanan parçalarla ağır şekilde yaralandı. Ovaz, tüm müdahelelere kurtarılamayarak, hayatını kaybetti."
Zonguldak Devlet Hastanesi´nde tedavi altında tutulan Cemal Ayaş´ın ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Nevzat Ovaz´ın cenazesi yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere memleketi Karabük´ün Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı beldesi Çengeller köyüne gönderildi.
Kaza sonrası kömür ocağı sahibi S.D. ile dinamiti unuttuğu ve ihmali bulunduğu ileri sürülen S.D. ve Y.Y isimli çalışanlar da gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi