İngiltere'de geleneksel hale gelen ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Anadolu Kültür Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in de katıldığı festivalde Düzce standı ziyaretçilerin akınına uğradı.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in başkanlığında Londra'ya giden heyet İngiltere'de Düzce'yi yaşattı. İngiltere'nin geleneksel festivallerinden biri olan "Anadolu Kültür Festivali"ne katılan Başkan Keleş festivalde Düzce'nin gördüğü beğeniye dikkat çekerek "çok iyi hazırlanarak katıldığımız bu festivalde gerek İngilizler gerekse burada yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festival sayesinde Düzcemiz'in gelişen doğa ve tarih turizmi alanlarını tanıtma, anlatma fırsatı bulduk. Uluslar arası platformda yapılan tanıtım çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Turizm alanında yaptığımız çalışmalar ile sıçrama yaşıyoruz. Sadece yerli turistler değil yurtdışından gelen ziyaretçiler özellikle sportif faaliyetler konusunda artık Düzce'yi de konuşuyor. Böyle sonuçlar gördükçe gurur duyuyoruz. Bizleri de burada yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışta konuşan festival Organizasyon Komitesi Başkanı Akif Çulhaoğlu da 10 yılı geride bırakan "Anadolu Kültür Festivali"nin Londra'da geleneksel hale geldiğini belirterek İngiltere'de yaşayan Türkçe konuşan toplumların ve yabancı toplumların festival sayesinde Türk Kültürünü çok yönlü tanıma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.
Anadolu Kültür Festivali, Türk ve Anadolu uzun yıllardır Londralılara tanıtıyor. Binlerce kişinin katılımı ile yapılan festival açılışında ayrıca Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcilsi Oya Tuncalı'yı temsilen 1'inci Sekreter Esra Emin, KKTC Londra Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, Güney Hackney ve Shorditch Milletvekili Meg Hillier, Haringey Belediye Başkanı Ali Gül Özbek ve Hackney Belediye Sözcüsü Sade Etti yer aldı. Politikacılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldığı açılışta eğlenceli anlar yaşandı. Üç gün süren "Anadolu Kültür Festivali"ne Kuzey Londra'daki Clissold Park ev sahipliği yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi