Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, motorlu bisiklet ve motosikletlerin karıştığı kazaların azaltılması amacıyla denetimlere ağırlık verildiğini açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütünün 2015 yılı "˜Yol güvenliği' raporunda, dünyada ölümlü trafik kazalarının yüzde 49'unun yayalar ile bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin karıştığı kazaların oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, bu kapsamda 2015 yılı içerisinde il genelinde 1.545 adet, 2016 yılı Ocak-Nisan ayları arasında da 469 motosiklet cinsi aracın denetlendiği kaydedildi.
Kask kullanımının önemine de dikkat çekilen açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütünün 2015 yılı "Yol güvenliği" raporunda, dünyada ölümlü trafik kazalarının yüzde 49'unu yayalar ile bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin karıştığı kazaların oluşturduğu, aynı raporda motosiklet kazalarında ölümlerin büyük bölümünün kafaya alınan darbeler sonucu gerçekleştiği, doğru şekilde kask takmanın ölüm riskini yüzde 40, ağır yaralanma riskini ise yüzde 70 oranında düşürdüğü belirtilmektedir. 2015 yılında meydana gelen toplam 181 bin 807 kazadan, 46 bin 395'ini motorlu bisiklet ve motosikletler oluşturmaktadır. Sorumluluk alanımızda ise 2015 yılında 1 adedi bisiklete çarpma neticesi ölümlü, 29 adeti yaralamalı olmak üzere toplam 236, 2016 yılında 21 adet motosiklete çarpma neticesi yaralamalı olmak üzere toplam 87 adet yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir. Motorlu bisiklet ve Motosikletlerin karıştığı kazaların azaltılması amacıyla denetimlere ağırlık verilmiş, 2015 yılı içerisinde ilimiz genelinde 1545 adet, 2016 yılı Ocak-Nisan ayları arasında 469 motosiklet cinsi araç kontrol edilmiştir. Her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yüz binin üzerinde insanımızın yaralanıp bunlardan bir çoğunun sakat kaldığı trafik kazaları ve sonuçlarınının azaltılması için ivedilikle etkili yöntemlerin hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Trafik Güvenliği Yüksek Kurulunda Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmiştir. Meydana gelen kazalardaki yaralanmaların ve ölümlerin önüne geçmek adına Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ilimizde 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Motorlu bisiklet ve Motosiklet sürücüleri üzerinde denetimler yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 74 adet Motosiklet sürücüsü denetlenmiş, 7 araç sürücüsüne 12 adet Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilmiş ve 7 adet araç trafikten men edilmiştir. Araç sürücülerinin güvenli bir trafik ortamında seyirlerini sağlamak amacıyla Motorlu bisiklet ve Motosikletler üzerinde denetimlerimiz ve kontrollerimiz artarak devam edecektir" denildi.
Editör: Pusula Gazetesi