Karabük Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci öğrencileri Karabük Üniversitesi ana giriş kapısı önünde Mavi Marmara saldırısını unutmadıklarını belirten bir basın açıklaması düzenledi.
Karabük Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 30 öğrenci Karabük Üniversitesi ana giriş kapısı önünde toplanarak Mavi Marmara saldırısını unutmayacaklarını şer odaklarına ve en önemlisi olarak belirttikleri İsrail devletine bir defa daha hatırlatmak istediklerini belirttiler.
Grup adına basın açıklamasını yapan Karabük Üniversitesi öğrencisi Yusuf Yaser Eryiğit, Filistin toprakları ve Mescid-i Aksa'nın her geçen gün İsrail saldırıları altında ezildiğini ifade ederek, "Kardeşlerimiz acımasız işkencelere maruz bırakılıyor. Filistin halkı her şeye rağmen onurlu direnişlerine devam ediyor. Bizlerde şanlı Filistin direnişinin her zaman yanında olduk, olacağız. Sesimiz çıktığınca haykıracağız ki, Yaşasın Özgür Filistin. Uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım malzemesi ulaştırmayı hedefleyen bu davaya gönül vermiş masum insanlarımızı şehit ettiniz. Haşr suresi 13 ve 14. Ayettende bildiğimiz gibi, sizin kalplerinizdeki korku, müstahkem kaleler gibi güvendiğiniz silahlarınızı masum sivillere doğrulttu. Ama biz bunu sadece bugün anlamadık. Filistin de ve Gazze de kendi namusunu korumaya çalışan mazlum kardeşlerimizin,
kaldırım taşına karşılık tank bombasıyla, sapanına karşı tüfek ve güdümlü füzelerle, insani erdemlere karşı buldozerle, en hafif tabiriyle şeref yoksunu ve ahlaksızca cevap verişinizden anlamıştık. Karalardan gemileri yürüten kutlu ecdadın torunları! Sizler her karışı şehit kanıyla sulanmış bu topraklardan Gazze'ye yardım gemileri yolladınız. Zulme dur dediniz. Mavi Marmara ve Gazze özgürlük filosunu denizlere indiren sizler, hayra ortak oldunuz. Kaybettiğimiz canlar, nasıl Bosna da, Çeçenistan da, Mısır da, Anadolu da şahadet şerbeti içtilerse, Mavi Marmara'da canlarını verenlerde öyle şereflendiler, tüm dünyayı saracak kahramanlık öyküleri yazdılar. Duyacaksın sesimizi şer odaklarının merkezine oturmuş İsrail. Bugün olmasa yarın duyacaksın. Varilin ardına saklanmış baba oğulu katledişini unutmadık. Masum ve savunmasız bebeklerimize, çocuklarımıza, annelerimize yaptığın zulmü unutmadık. Attığın kimyasal bombaları da asla unutmayacağız." dedi.
Basın açıklamasının ardından gençler yeminlerini tazelemelerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Pusula Gazetesi