Vakıf Mütevelli Heyeti SOYBİS sistemi ile yardıma muhtaç aileler belirledi ve yardım alacak vatandaşların listesini çıkarttı. Fakat böyle bir yardımın yapılacağını duyan vatandaşlar Vakıf Müdürlüğüne dilekçe vermek için sıraya girdiler. Mütevelli Heyetinin incelemeleri sonrası Zonguldak Valiliği ve Ziraat Bankası camlarına asılan listelere bakmak isteyen vatandaşlar izdihama yol açtı.
Listede ismini bulan vatandaşlar, nüfus cüzdanı fotokopisi, eşinin yardımını alabilmesi için evlilik cüzdanı, özürlü ve 65 yaş üstü vatandaşlarında velayet fotokopisini getirerek listedeki sıra numarasına göre paralarını alabildi. Fakat toplam 7 bin 200 vatandaş yardım için dilekçe verirken, sadece 202 kişi bu yardımdan yararlanabildi. Çünkü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın gönderdiği 202 bin TL Zonguldak vatandaşına yetmedi.
Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, mağdur olan vatandaşların yardımcı olmak için vatandaşlara dilekçelerini vermelerini ve bayram sonrası yapılacak ilk toplantı da diğer vatandaşlarında yardım alabilmesi için çaba göstereceklerini belirttiler.
Editör: Pusula Gazetesi