Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Merkez çarşının vitrinini oluşturan sokaklarda yürütülen iyileştirme çalışmalarının birkaç ay içinde bitirileceğini söyledi.
Başkan Cüneyt Yemenici yaptığı açıklamada "Biliyorsunuz biz sokak sağlıklaştırma projesini Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sunmuştuk. Projemiz 32 proje arasından birinci seçilerek kabul edilmişti. Şu anda ihalemizi de yaptık. Çalışmamız şu anda bir tane binamızın sökümüyle başladı" dedi.
Sokak sağlıklaştırmaları için gerekli tüm malzeme temininin tamamlandığını söyleyen Başkan Yemenici, o alanda yöresel mimariye uygun malzemenin kullanılacağını da sözlerine ekledi. "İnşallah bu çalışmayı çok hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Çünkü içeride çalışan esnaflarımız var. O esnaflarımızın da ticaretini etkilemeyecek, onları mağdur etmeyecek şekilde çalışmaları hızla tamamlamalıyız'' diye konuşan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "Eski kuyumcular sokağı diye bildiğimiz Postane sokağı, ayakkabıcılar sokağı ve Vergi Dairesi sokağında sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız başladı" dedi.
Başkan Yemenici, "Bu çalışmaları birkaç ay içinde bitirmek istiyoruz. Öncelikle çatı çalışması yapacağız, çatılardan sonra cephe giydirme çalışmalarını da tamamlamış olacağız. Şu anda 1 milyon civarında bir hibe aldık. İkinci etabı için de projemizi hazırladık. Ona da başvuracağız. Kalkınma ajansımızla görüştük, oradan yine bir hibe alacağız. Biz projemizin yine birinci olacağına inanıyoruz. Hibeyi aldıktan sonra da ciddi bir boyutta sokak sağlıklaştırmasını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi