Düzce Üniversitesi Sürekli İyileştirme Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Programa; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, akademik ve idari birimlerin yöneticileri ile çalışanlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar hiçbir zorunluluk yokken Düzce Üniversitesinin gönüllü çabaları sonucunda kalite çalışmalarına 2007-2008 yıllarında başladığını ifade etti. Stratejik planlama sürecinin kalite çalışmalarının temelini oluşturduğunu dile getiren Rektör Çakar, Üniversitenin Ulusal Kalite Hareketi'ne katılan ilk üniversitelerden biri olduğunu söyleyerek, 2012 yılında ilk dış değerlendirmesini geçirdiğini belirtti. Üniversitenin 2013-2014 yıllarında önce üç yıldız sonra dört yıldız "Yetkinlik Belgesi" almaya hak kazandığını sözlerine ekleyen Rektör Nigar Demircan Çakar, beş yıldız yetkinlik belgesi alınmasının hedeflendiğine dikkat çekti.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kalite çalışmaları kapsamında "Kalite Güvence Yönetmeliği'ni oluşturduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu yönetmelik çerçevesinde üniversitelerin beş yılda bir zorunlu olarak dış değerlendirmeye tabi tutulacağını belirterek Üniversitenin bu sürece hazır olduğunun altını çizdi.
Rektör Çakar'ın ardından Sürekli İyileştirme Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Okan Bütüner, "YÖK Yükseköğretimde Kalite Güvence Yönetmeliği ve Kurumsal İç Değerlendirme Raporu" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dış değerlendirmelerde başarılı olan üniversitelerin tercih rehberlerinde YÖK tarafından akredite olacağını ifade eden Bütüner, Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun kurumsal değerlendirme ve program akreditasyonu olmak üzere dış değerlendirme odaklı iki ana misyonu olduğunu söyledi. Kurumsal İç Değerlendirme Raporu hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Okan Bütüner, rapordaki; Kurum Hakkında Bilgiler, Kurum Kalite Güvence Sistemi, Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Yönetim Sistemi, Sonuç ve Değerlendirme modüllerini açıklayarak sunumunu tamamladı.
Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Adıgüzel, Kurumsal İç Değerlendirme Raporu'ndaki Eğitim-Öğretim modülü ve onun alt başlıkları olan Programların Tasarımı ve Onayı, Öğrenci Merkezli Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme ile Öğrencinin Kabulü, Gelişimi, Tanınma ve Sertifikalandırma konularında paylaşımlarda bulundu.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sağlık ve Bakım Hizmetleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk ise Kurumsal İç Değerlendirme Raporu'nda yer alan Eğitim-Öğretim modülündeki Eğitim-Öğretim Kadrosu, Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler ile Programların Sürekli İzlenmesi ve Güncellenmesi başlıklarındaki bilgilerini katılımcılara aktardı.
Programın sonunda konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, üniversitelerde kalite anlayışının önce rektör daha sonra dekan, yüksekokul müdürü ve bölüm başkanları ile mümkün olabileceğini belirterek Üniversitenin kalite çıtasının tüm çalışanlarımızla birlikte yükseltileceğini dile getirdi.
Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi