Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Ketenciler köyünde Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi tarafından akşam ve teravih namazı sonrası kan bağışı toplandı. Çevre mahalle sakinlerinin de katıldığı kampanyada 70 ünite kan toplanırken, Ramazan boyunca en çok kan veren Ketenciler köyü oldu. Ramazan ayı süresince kan bağışı kampanyasında bir düşüş yaşadıklarını belirten Kızılay yetkilileri, Türk Kızılay´ı olarak gece saat 24.00´e kadar kan bağışı aldıklarını, akşam iftardan sonra ekipler halinde gönüllü kan bağışı için çalışma yaptıklarını belirtti. Kan bağışı kampanyasına katılan İlçe Müftüsü Osman Aydın da, teravih namazı öncesinde yaptığı sohbetinde &[#]8220;İnsan, yaşamı boyunca türlü türlü imtihanla karşılaşabilir. Bu imtihanın nasıl gerçekleşeceği yüce kitabımız Kur´an da, ´And olsun ki, sizi biraz korku ve açlıkla; bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz´ ayeti ile dile getirilmektedir. Canlardan eksilmesi, yani hastalık, insanın bir uzvunun işlevini yitirmesi sonucu, hayatını güçlükle ve ızdırab içinde devam ettirmesi demektir. Herkesin başına gelebilecek, bu tür hastalıklarla imtihan olan kardeşlerimize dua edip madden ve manen yardımcı olmamız gereklidir. İşte bu yardımın belki de en anlamlısı kan bağışıdır&[#]8221; dedi.
İlçe Müftüsü Aydın yaptığı sohbetin sonrasında ortamın hazırlanmasına katkısı olan Cami İmam Hatibi Emin Demirci´ye Kızılay yetkililerine, köy muhtarına ve yoğun ilgi gösteren köy halkına teşekkür etti.
Kızılay yetkilileri, bugüne kadar köylerde düzenlenen kampanyalarda en büyük ilgiyi Ketenciler köyünün gösterdiğini belirterek, köy halkından toplam 70 ünite kan toplandığını söyledi. Ayrıcı Kızılay yetkilileri, en az bulanan kan grubunun yine Ketenciler köyü halkında bulunduğu kaydederek, gösterilen ilgiden memnun olduklarını, her akşam toplanan kan bağışının yaklaşık 4 katını Ketenci köyünden toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek köy halkına teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi