TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Kilimli İşletmesi maden ocağının eksi 260 ile eksi 360 kotu arasında sabah saat beş sıralarında meydana gelen göçükte mahsur kalan iki işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. İşçilerden birinin yaşamını kaybetmiş olabileceği belirtilirken dışarda da meraklı bekleyiş sürüyor.


Caner Albuzlu (30) ve Ali Ziya Kısaboyun´u (31) kurtarma çalışmalarına Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu´da bizzat katılıyor. Sabah 09:30´da göçüğün meydana geldiği yere giderek çalışmalara bizzat katılan Muslu´nun kurtarma çalışması sonuçlanıncaya kadar çıkmayacağı öğrenildi. Meydana gelen göçüğün büyük olması nedeniyle kurtarma çalışmasının gece geç saatlere kadar sürebileceği belirtiliyor. Kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir göçüğün meydana gelmemesi için özel çaba gösteriliyor.


Ramis Muslu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
TTK Karadon Şubesi Gelik İşletmesi´nde bu sabaha karşı meydana gelen göçükte arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Göçüğün meydana geldiği ocağa inerek çalışmalara katılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, ocak çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalışmalar sırasında göçük altında kalan madenci Caner Albuzlu ve Ali Ziya Kısaboyun´un ceketleri ile baretlerine ulaştıklarını söyleyen Muslu, bunun da madencilerin öldüğüne işaret olduğunu söyledi. Saatlerin uzaması ile
birlikte madencilerin sağ kurtulma ihtimallerinin azaldığını dile getiren Muslu, "Büyük bir ihtimal arkadaşlarımız ölmüştür. Henüz onlara ulaşamadık. Bulunan ceket arkadaşımızın çalışırken çıkardığını gösteriyor. Baret ise kaçarken madenci arkadaşımızın postalın altında kaldığını gösteriyor. Yerin altında çalışma yapmak iğneyle kuyu kazmak gibidir. Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi