Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi teknik elemanları tarafından Sağlık Bakanlığınca başlatılan &[#]8220;Sağlıklı Köyler Projesi &[#]8220; kapsamında il genelinde 371 köyde çalışma yapılarak hem yöre halkına çevre sağlığı konusunda eğitim verildi hem de içme ve kullanma suları numuneleri alındı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, &[#]8220;Yaklaşık bir yıldan bu tarafa müdürlüğümüze bağlı Gıda ve Çevre Kontrol Şubemiz teknik elemanlarımız ve ilçelerimizde bulunan Sağlık Grup Başkanlıklarımızda görev yapan personelimizle birlikte Bakanlığımız tarafından başlatılan &[#]8216;Sağlıklı Köyler Projesi&[#]8217; kapsamında çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettirmekteyiz&[#]8221; dedi.
Müdür İlikhan ayrıca, &[#]8220;Bu yaptığımız çalışmalarla köylerimizde mevcut su kaynakları, su deposu, şebeke, mezarlık, okul, çöplük, gübrelik ile köylerde bulunan işyerleri gibi oluşumların durumları tespit edilmiş olup, köy halkına toplum ve çevre sağlığı konusunda eğitimlerde verilmektedir. Özelikle köylerde tüketime verilen içme ve kullanma suları ile ilgili mevcut durumun tespiti yapılarak su numuneleri alınmış ve gerekli analizleri yaptırılmıştır. Köy türü yerleşim birimlerimizde de suların sürekli olarak kontrol altında tutulabilmesi için kaynak ve şebekeyi temsil edecek numune alım noktaları da belirlenmiş olup, analiz sonuçları ile ilgili sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmektedir&[#]8220; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi