Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine mezuniyet sonrası ne yapmaları ve hangi alanlara yönelmeleri gerektiği konularının konuşulduğu seminerler gerçekleştirildi. Daha önce İktisat Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerlerin devamında, İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin son sınıf öğrencileri bilgilendirildi.
İİBF Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır, etkin bir planlamayla iyi bir geleceğe sahip olunabileceğini belirterek, "Etkinlikleri düzenlememizdeki amacımız öğrencilerimizin başarılı, etkin ve verimli aynı zamanda üretken bir hayat sergileyebilecek konuma gelmesidir. Doğru planlamayla herkes kariyer noktasında iyi yerlere gelebilecektir. Bu noktada fakülte yönetimimiz ve öğretim elemanlarımız öğrencilerimizin mezuniyet sonrası hayat planlamalarında etkin rol oynamakta, görüşmeler yapmaktadır. Mezuniyetinlerine sayılı günler kala öğrencilerimiz yanlışlardan dönerek, doğru adımlar atmalı ve etkin bir planlama yapmalıdırlar. Hayallerimizi gerçekleştirmek için ise çok çalışmak ve çaba göstermek gerekmek gerekmektedir" dedi.
Düzenlenen seminerlerde İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanları alanlarıyla ilgili iş imkanlarından bahsettiler. Öğrencilerin mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri zorluklar ve fırsatların anlatıldığı etkinliklerde, seçim yapma konusundaki kararsızlıkların giderilmesi gerektiği vurgulandı.
Seminerlerde, öğrencilerin kariyer planları konusunda soruları da cevaplandırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi