Vali Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman´a hoş geldin ziyaretinde bulundu. Vali Ata´yı Hükümet Konağı önünde Kaymakam Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve daire müdürleri karşıladı. Çaycuma´nın güzel ve hareketli bir ilçe olduğunu söyleyen Vali Ata halkında kurallara uyduğunu belirtti. Ata; "İlçede madende çalışanlar da fazla. Tarım ve hayvancılık bakımından en gelişmiş ilçemizdir. Sanayi olarak bir tane kağıt fabrikası ve OSB´de çeşitli fabrikalar bulunmaktadır. Sanıyorum 2010 yılında OSB´deki boş parseller dolacaktır. İlgilenen ve başvuranlara baktığımız zaman ileride yatırımcıların geleceği gözüküyor. Tabi zaman alacak konular. Tüm ilçelerde kaymakamlık binaları bakıma ihtiyaç olduğundan ödenekler doğrultusunda çalışmalar yapılıyor" dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Mithat Gülşen´i makamında ziyaret eden Vali Ata´ya, Gülşen tarafından brifing verildi. Gelir artırmak için bir takım projeleri hayata geçirmek istediğini söyleyen Belediye Başkanı Gülşen; "Su sorununu çözdük. Otopark ve kapalı pazaryerini projelendirdik. Otopark için biraz paramız var. Hizmet binamızın da keşfini yaptırdık. Atık su arıtma tesisi için hazine arazisinden arsa talep ettik. İller bankası bu talebimizi onayladı" şeklinde konuştu.
Belediye binası Çaycuma´ya yakışmıyor
Çaycuma Belediyesi hizmet binasının ilçeye yakışmadığını söyleyen Vali Ata ya yeni bir bina yapılmasını gerektiğini ya da yıllar önce başlanan binanın bitilmesi gerektiğini söyledi.
Ata; "Bir ilçede kaymakamlık ve belediye binalarının en güzel kamu binaları olması lazım. Maalesef küçük belediyelerde binalar yeterli değil. Genel olarak esnaf belediye binasından uzaklaşmak istemez. Ama şehrin her tarafının düzenli gelişmesi için hizmet binalarının dengeli dağılması şart.
Çaycuma´da düzenli çöp depolama alanı oluştu fakat fazla aktif hale getiremedik. Bu aksaklıkların giderilmesi için belediyeler üzerlerine düşen görevi yapmak zorunda. Bir kişi ayda verdiği 2 TL´lik katkı payı ile kendi çöpünü toplayamaz. Çevremizin ve yeraltı kaynaklarımızın kirlenmesini istemiyorsak hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Belediyelerin çöp konusunu çözüp faturasının da vatandaşa yansıtması lazım.
Belediyeler bazı kararları meclisten geçirmekte zorlanıyor. Meclis üyelerinin ve basın mensuplarının bu konuya sahip çıkmasını istiyorum. Gerekirse belediyeler katkı paylarını artırsın.
Çaycuma´da çöp transfer istasyonun çevreye zarar vermemesi için tüm tedbirleri almamız lazım" şeklinde konuştu.
Marmara Bölgesi&[#]8217;ndeki selin ardından ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlara sel uyarılarını yaptıklarını söyleyen Ata; "Sel için kısa vadede hiç bir tedbir alamazsınız" dedi.
Ata; Derelerin ve üzerindeki sanat yapılarının yeniden ıslah edilip, dere yataklarının yapılan-dırılması lazım. Dere yataklarına rant hırsıyla binalar yapıp kapatırsanız sel felaketlerini yaşamaya mecbursunuz"dedi.
Editör: Pusula Gazetesi