Cumhuriyet Halk Partisi 86. Kuruluş Yıldönümünü geçen yıllara oranla daha az bir katılımla kutladı. CHP Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk ile İl Başkanı Osman Yayla Ankara´daki kutlamalara katılırken Zonguldak´ta yapılan kutlama sönük geçti.
Atatürk, İsmet İnönü ve Şehitler Anıtı´nda Saygı Duruşu&[#]8217;nda bulunan CHP´liler adına konuşan İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, "CHP´nin tarihi Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihiyle özdeştir" dedi.
CHP´nin ulusal sanayinin ve ekonominin geliştirilmesine öncülük ettiğini ifade eden İzmirlioğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk tarafından 9 Eylül 1923´de kuruldu. Kurtuluş Savaşı´nı örgütleyen ve yürüten ´Anadolu ve Rumeli Müdafaa-Hukuk Cemiyeti´nin devamıdır.
Başlangıçta ´Halk Fırkası´ adını alan parti, 1924 yılında ´Cumhuriyet Halk Fırkası´, 1935 yılında da ´Cumhuriyet Halk Partisi´ oldu. 1927 yılında ´Cumhuriyetçilik´, ´Halkçılık´, ´Milliyetçilik´, ´Laiklik´ CHP´nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. CHP´nin tarihi Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihiyle özdeştir.
CHP´nin Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk´ün önderliğinde bağımsızlığını kazandı, Cumhuriyeti kurdu, saltanatı kaldırdı, hilafete son verdi ve Ulusal Birliği sağladı. Hukuk, eğitim ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği reformla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni biçimlendirdi" dedi.
İnönü ve Şehitler Anıtı&[#]8217;nda tören
Atatürk Anıtı´nda düzenlenen törenin ardından İsmet Paşa Parkı´nda bulunan İsmet İnönü Anıtı´na çelenk sunan partililer, 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.
CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu burada yaptığı kısa konuşmada, "Partimizin İkinci Genel Başkanı, büyük asker ve büyük devlet adamı İsmet İnönü´yü saygıyla anıyoruz" dedi.
İl Sekreteri İzmirlioğlu, Genel Başkan Deniz Baykal tarafından törenlere katılmak üzere Ankara´ya çağrılan Zonguldak Milletvekili Ali Koçal´ın gönderdiği kutlama mesajını partililere okudu.
CHP´liler, Şehitler Anıtı´na da çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. İl Sekreteri İzmirlioğlu burada da yaptığı kısa konuşmada, "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir´ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a gönderme yaparak, ´Ne mutlu Türküm diyene´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi