İmza töreninde açıklama yapan TSO Başkanı Salih Demir, daha önce protokol imzaladıklarını ve protokol süresinin bittiğini onun için tekrar yenilediklerini söyledi. Kocaeli Bölge Koordinatörü Ticari KOBİ Pazarlama Bölümü Müdürü Sevgi İnal &[#]8220;Halkbank, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığı kredi protokolünü yeniledi. Yenilenen kredi protokolü kapsamında oda üyelerine kullandırılan azami kredi miktarı 500 bin TL´ dir. Oda üyelerine aynı zamanda cari faiz oranından binde yüzde 0,2 daha düşük faiz oranı ve 36 aya varan vade seçeneği fırsatı sunulacak&[#]8221; dedi.
Yeni kredi protokolü kapsamında, Zonguldaklı KOBİ&[#]8217;lere sunulan azami kredi miktarı 500 bin TL olacak. Kredi, 36 aya varan vade seçenekleri ile cari faiz oranından binde 2 indirim yapılarak kullandırılacak. KOBİ tanımına giren imalatçı firmalar, protokol kapsamındaki kredileri kullanırken sadece Halkbank´ta uygulanan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma şansına da sahip oluyor.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası kredi protokolü yenileme töreninde konuşan Halkbank Kocaeli Bölge Koordinatörlüğü Ticari ve Kobi Pazarlama Bölüm Müdürü Sevgi İnal, "Bankamız, reel sektörü canlı tutabilmek amacıyla odalar ve birliklerle yaptığı kredi protokollerine devam ediyor. Protokoller kapsamında şimdiye kadar 11.884 firmaya kredi kullandırdık. Halkbank olarak tüccar ve sanayicilerin ticari faaliyetlerinde hız kazanmaları için gerekli desteği her zaman sağlıyoruz. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız bu protokol ile Oda üyelerini cazip kredi koşullarına kavuşturacağız" dedi.
Protokol kapsamında nakdi-gayrin akdi kredi ürünlerimizi kullanma imkanı sunuluyor. KOBİ kapsamında olan imalatçı firmaların işletme yatırım ihtiyaçlarını karşılayabileceği Finansal Destek Kredisi´nin azami limiti 1 milyon 500 bin TL. Ayrıca, KOBİ kapsamının üzerinde olan büyük imalatçı firmalara 3 milyon TL´ye kadar kredi olanağı sunuluyor.
Editör: Pusula Gazetesi