Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden Marmara´nın doğusunda ve Batı Karadeniz´de bulunan 14 ilde son yüzyılın en şiddetli yağışların olacağı uyarı üzerine Zonguldak&8217;ta belediye ve polis gibi kurumlar alarma geçti. Zonguldak Belediye Başkan Vekili İdris Şahin, belediyede olağanüstü hal ilan edildiğini açıklarken, belediyeye bağlı fen, su, işleri ile zabıta ve itfaiye gibi birimlerinde 24 saat nöbet tutacağını kaydetti. Zonguldak Belediyesi&8217;ndeki tüm izinlerinde kalktığını anlatan Şahin, &8220;Belediye olarak dünden itibaren ekiplerimiz alarm halinde bekliyor. Meteorolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Tüm personelimizin cep telefonları gibi irtibat telefonları 24 saat boyunca açık olacaktır. 3 gün boyunca çift vardiya şeklinde çalışacağız. Zonguldak Belediyesi&8217;nde koordinasyon çalışmaları sürüyor. Tüm ekiplerimiz yağmur beklenilen 3 gün boyunca çift vardiya nöbet tutacak. 19 mahallede coğrafi açıdan tehlike söz konusu değil. Çarşı merkezinde sıkıntı ihtimaline karşılık nöbetleşe çalışmaları yapacağız&8221; dedi.
Öte yandan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü 155 Haber Merkezi&8217;nden telsizle yapılan uyarıda, ekiplerin sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları istenirken, olası felaket anında ise anında haber merkezine iletilmesi istendi.
Ayrıca polis ekipler, kent merkezini ortadan ikiye bölen Zonguldak Deresi&8217;ni taşma ihtimaline karşı gözetim altında tutarak, su seviyesi hakkında bilgi alıyor.

Editör: Pusula Gazetesi