Düzce'de devam eden Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü iki altın bir bronz madalya ile ilk günü zirvede tamamladı.
Düzce Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda düzenlenen ve Türkiye Karate Federasyonu'nun yıl içerisinde düzenlediği en büyük takım şampiyonası olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda ilk gün tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü iki altın madalya ile ilk günü zirvede tamamladı.
19-21 Mayıs tarihleri arasında Düzce'de düzenlenen şampiyonanın ilk gününde büyük erkek takım kata, büyük bayan takım kata ve büyük erkek takım kumite müsabakaları yapıldı. 40 ilden 221 kulübün dereceye girmek için yarıştığı organizasyonda 1294 sporcu kürsüye çıkabilmek için büyük mücadele verdi.
Büyük erkek takım katada İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü adına tatamiye çıkan Ali Sofuoğlu, Fatih Sadullah Selman ve Gökay İlgezdi, Ankara temsilcisi Ayyıldız Spor Kulübü ile finalde karşılaştı. Final mücadelesinde Hüseyin Can Tenşi, Muhammed Abdullatif ve Yusuf Can'dan oluşan Ankara ekibinin kata bunkai yapmaması nedeniyle diskalifiye olması İstanbul ekibini zirveye çıkardı.
Büyük bayan takım katada ise altın madalya ve kupa bir başka İstanbul ekibi Gaziosmanpaşa Belediye Spor Kulübü'nün oldu. Finalde Trabzon Belediye Spor ile karşılaşan Bigem Giroğlu, Beyzanur Ay, Emine Korkutmuş ekibi, gösterdikleri performans sonucu galibiyete ulaşmayı başardı.
İlk gün iki İstanbul kulübünün mücadelesine sahne olan büyük erkekler takım kumite finalinde İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü mutlu sona ulaştı. Kadrosunda Avrupa Şampiyonu Uğur Aktaş, Avrupa ikincisi Aykut Kaya, Erman Eltemur gibi önemli isimleri barındıran Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, finalde karşılaştığı İstanbul Ticaret Odası Spor Kulübü'nü Rıdvan Kaptan, Uğur Aktaş ve Aykut Kaya'nın galibiyetleriyle mağlup ederek altına uzandı.
Organizasyonda ikinci gün büyük bayan takım kumite müsabakaları ile başladı. Akşam seansında ise ümit-genç bayan takım kata, ümit-genç erkek takım kata ve ümit-genç bayan takım kumite müsabakaları yapılacak. Bugün dört kategoride madalya ve kupa sahiplerini bulacak.
İlk gün alınan sonuçlar şöyle:
Büyük Erkek Takım Kumite 1- İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İstanbul), 2- İstanbul Ticaret Odası Spor Kulübü (İstanbul), 3- Kamikaze Karate İhtisas Spor Kulübü (Antalya) ve 3- Hendek Spor Kulübü (Sakarya).
Büyük Erkek Takım Kata; 1- İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İstanbul), 2- Ayyıldız Spor Kulübü (Ankara), 3- Avcılar Sefa Dosem Spor Kulübü (İstanbul) ve 3- İstanbul Ticaret Odası Spor Kulübü (İstanbul).
Büyük Bayan Takım Kata; 1- Gazi Osman Paşa Belediye Spor Kulübü (İstanbul), 2- Trabzon Belediye Spor (Trabzon), 3- İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İstanbul) ve 3- Bartın Üniversitesi Gençlik Spor (Bartın).
Editör: Pusula Gazetesi