Sabah Atatürk Anıtı önünde başlayan programda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri 18 Temmuz Spor Salonu'nda devam etti.
Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Feyzullah Dereci, gençlere seslenerek "Türkiye Cumhuriyeti gelecekte sizlere emanettir. Yakın bir gelecekte ülkemizde sizler söz sahibi olacaksınız. Bunun için kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bugünün gençleri yarının yöneticileri sizler olacaksınız" dedi.
Daha sonra çeşitli okullara ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kurslarına giden öğrenciler gösterilerini sundular.
Gösterilerin sonunda ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet hediye edildi. Bisikletleri Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından verildi.
Etkinlik Vali Ali Fidan'ın organizasyon komitesini tebrik etmesi ile son buldu.
Editör: Pusula Gazetesi