Bartın Valiliği önünde düzenlenen ilk törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Valilik önündeki törenden sonra kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerle devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir'in günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Özdemir konuşmasında, "Bugün milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 97. yıl dönümüdür. Unutmayınız ki Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yolunda atılmış en önemli adımdır" dedi.
Özdemir'in konuşmasının ardından öğrenciler serbest kürsü konuşmalarını gerçekleştirdi. Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından şiirler okundu. Etkinlik gençlik merkezi gençlerinin sergilediği Bartın yöresine ait halk oyunları gösterisiyle devam etti. Daha sonra Kick boks ve eskrim gösterileri yapıldı. Bartın Üniversitesi öğrencileri ise, kutlamalarda halk oyunları gösterisi sergiledi. Son olarak judo ve bilek güreşi gösterileriyle kutlamalar sona erdi. Törene, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, daire amirleri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi