Kaymakamlık binası önündeki törende Akçakoca Gençlik Merkezi ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Aydın tarafından Atatürk büstü önüne çelenk bırakıldı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
19 Mayıs'ın yıldönümünde gerçekleşen ikinci törende ise Kaymakam Mehmet Özer, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt birlikte halkı ve saf tutan öğrencileri selamlayarak bayramını kutladılar. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şerif Kerem Gündoğdu'nun günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmayla süre giden program, Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Can Özdemir'in okuduğu Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Pusan'ın okuduğu gençliğin Ata'ya cevabıyla devam etti. Daha sonra Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Senanur Orhan günün anlamına uygun şiir okudu. Okunan şiirin ardından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yapılan resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Mustafa Turhan hocanın eğitmeni olduğu Akçakocalı yaşlılarından oluşan folklor ekibi, Rize yöresine ait bir halk oyunu sergiledi. Kaymakam Mehmet Özer, Başkan Cüneyt Yemenici ve Garnizon komutanı Özgür Üngüt tarafından, dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından, 19 Mayıs törenleri sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi