Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli, 27 Ocak sabahı gerçekleş-tirilen Çelik-2 operasyo-nunda gözaltına alınma-sının ardından, 224 günden bu yana tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi&[#]8217;nden tahliye edildi. Akçakoca-Alaplı arasında yapılan karşı-lamaya yüzlerce araç, binlerce kişi katıldı.


Murat Sesli yaptığı konuşmada : "Ben hiç kimsenin ne hakkını ye-dim, ne de yedirdim. Hiç kimsenin de yüzünü kara çıkartacak bir hare-kette de bulunma-dım. Allah&[#]8217;ın izni ile alnım ak, başım dik olarak Ereğli halkının karşısına yine çıkacağım" dedi.


Önceki akşam tahliye olduktan sonra Ereğli´ye gelen Sesli babasının vefat haberini yapılan karşılamada öğrendi. Üzüntü ile sevinci aynı anda yaşadığını belirten Sesli baba ocağında taziyeleri ve geçmiş olsun ziyaretlerini kabul etti. Sevenleri ve dost-ları dün Sesli&[#]8217;yi ziyaret etti.



Ereğli&[#]8217;de yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan ve 224 gün tutuklu kalan Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli serbest bırakıldı. Gece geç saatlerde ilçeye dönen eski Başkan Sesli´yi, binlerce vatandaş karşıladı. Ereğli emniyet güçleri tarafından "Çelik-2" operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´nde alınan ifadesinin ardından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi´ne konulmuştu. 224 gün tutuklu bulunan Murat Sesli, çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı. Sesli´nin serbest bırakılması sevenleri ve yakınları tarafından buruk sevinçle karşılandı. Baba Mehmet Sesli´nin defnedildiği gün tahliye olan önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, babasını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşarken, tahliyesini ise buruk bir sevinç ile yaşadı.
Murat Sesli´nin tahliye haberinin duyulmasının ardından 20 araçlık konvoy Ereğli´den Ankara´ya hareket etti. Ankara´da işlemlerin tamamlanmasının ardından tahliye edilen Murat Sesli, kendisini karşılamaya gelen 20 araçlık konvoy ile Ankara´dan Ereğli´ye hareket etti. Sevenleri ile birlikte Ereğli´ye gelen Sesli´yi kalabalık bir gurup Akçakoca- Alaplı arasında bekledi. Sevenleri ile tek tek kucaklaşan Murat Sesli için kurban kesilirken, dua edildi. Karşılamanın ardından Murat Sesli, yüzlerce konvoy eşliğinde baba ocağına geldi. Babasının Bağlık Mahallesi´nde ki evine gelen Murat Sesli´yi annesi, amcaları, kızı ve yakın akrabaları karşıladı.
Anne Sesli ve Murat Sesli birbirine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Burada da sevenlerine tek tek sarılan Murat Sesli, biraz dinlendikten sonra konuşma yaptı. Ereğli Belediyesi eski Belediye Başkanı Murat Sesli, adalete güvendiğini ve suçsuz olduğunun da kanıtlanacağını belirtti.
Sesli, kendisinin hiç kimsenin hakkını yemediğini belirterek, "Bir yerde çok büyük bir acı, bir yerde de tahliye olmanın buruk bir mutluluğu var. İnsanın hayattaki en büyük varlığı annesi ve babasıdır. Babamızı kaybettik. Bu sadece benim değil, buradaki tüm insanların annesi babası ölüyor. Bizlerde bir gün öleceğiz. Bu takdiri ilahidir. Allah´a inanıyorsak, ölüme de inanacağız. Acımızı kalbimize gömeceğiz ve önümüze bakacağız. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum. Ben hiç kimsenin ne hakkını yedim, ne de yedirdim. Hiç kimsenin de yüzünü kara çıkartacak bir harekette de bulunmadım. İlerleyen zamanlarda haklılığımın suçsuzluğumun ortaya çıkacağını sizlere belirtmek istiyorum. Allah´ın izni ile alnım ak, başım dik olarak Ereğli halkının karşısına yine çıkacağım. Kendime ve adalete de güveniyorum. Hem babamın cenazesinde, hem de bugün beni karşılamaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizler beni yalnız bırakmadınız, bende sizleri yalnız bırakmayacağım. Sizler için her zaman her yerde koşacağımı bilmenizi istiyorum" dedi.
Murat Sesli, Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın kendisini hiç yalnız bırakmadığını ve hep destek verdiğini belirterek teşekkür etti. Sesli, görev yaptığı süre içerisinde kendisinin yüzünü yere getirecek harekette bulunmadığını belirterek, "Benim suçsuz olduğumu bütün arkadaşlarım, bütün dostlarım biliyor. Ama bu süre zarfında beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan beni inanan ve bana güvenen Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan´a da çok teşekkür ediyorum. Onun manevi desteği her zaman yanımda oldu. Bana inandığı için teşekkür ediyorum. Ben bugüne kadar kendisine laf getirecek hiçbir şey yapmadım. Onun yüzünü de hiçbir zaman kara çıkartmadım. Ondan dolayı da mutluyum. Yine her zaman olduğu gibi yine bizim yanımızda. Sesli ailesi olarak kendisine ve sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi