Kastamonu'da yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sunta Kavşağında biriken su nedeniyle bir araç su altında kaldı, bazı araçlarda da mekanik arızalar oluştu. Sunta Kavşağında meydana gelen su birikintisini belediye işçileri tahliye edebilmek için büyük mücadele verdi. Ayrıca Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Sunta Kavşağına çok sayıda araç ve greyder sevk edildi.
Öte yandan, kavşağa çağrılan greyder ile su birikintisini tahliye edilmek istendi. Greyderin savurduğu su birikintisi, köprülü kavşakta alt taraftan geçen araçların üzerine savruldu. Arıza yapan bazı araçlarda, çekici vasıtasıyla bulundukları yerden kaldırıldı.
Bazı sürücüler, Sunta Kavşağında her yağışta aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını, yetkililerin bu konuya acilen çözüm bulmasını istedi.
DOLU YAĞIŞININ DEVAMI GELEBİLİR
Yaklaşık 15 dakika fındık büyüklüğünde yağan dolu, çatıları ve yeşillik alanları beyaza çevirdi. Çatılar, dolunun etkisiyle kar yağmış gibi beyaza büründü. Yol kenarındaki refüjlerde de kar şeklinde beyaz birikintiler oluştu. Bazı sokaklarda dolu ve yağmur suyu birikti.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Kastamonu'da etkili olan dolu yağışının devam edebileceği bilgisini verdi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarında bu tür baskın biçiminde şiddetli yağışların beklendiğini belirterek, vatandaşların sel, dolu yağışı, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli olmasını istedi.
Editör: Pusula Gazetesi