CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak Kömürspor’u kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak Kömürspor’un şampiyonluğunu kutladı.

Turpcu mesajında şunları söyledi: “10 yıl aradan sonra 2'nci Lig'e yükselen Zonguldak Kömürspor`un şampiyonluğunu kutluyor; başta Kulüp Başkanı Süleyman Caner, kulüp yöneticileri, teknik ekip ve futbolcularımız olmak üzere bu başarıda büyük katkısı olan tüm taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bu konuda duyarlılık gösteren Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak’a da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Zonguldak`ın her köşesinde, dolmuşlardan alışveriş yaptığımız esnafımızın duvarına kadar her yerde Zonguldak Kömürspor bayrağı asılıdır. Böylesine futbolla bütünleşmiş bir şehirde, takımın bu aşamaya gelmesinden herkes büyük heyecan duymaktadır. O yüzden çok gururlu ve mutluyuz.

Zonguldak Kömürspor`un bundan sonraki süreçte, öncelikle başarısının devam edeceğine ardından kaybedilen zamanı hızla telafi edip basamakları hızla çıkarak bir üst lige ve asıl hak ettiği yer olan Süper Lig`e ulaşacağına ve büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bunun için kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntılara kalıcı çözümler bulunması gerekmektedir. Bu konuda, İthal kömüre fon konulmalı ve buradan belirli bir miktarda kulübe kaynak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Zonguldak`ta ithal kömür kullanan termik santrallerin yıllık kömür ihtiyacı 5 milyon ton civarındadır. Burada ton başına 1 dolar kaynak aktarılması kulübü maddi olarak rahatlatacaktır.

Bunun kömür havzasına ithal kömürün gelmesini kabullendiğimiz anlamına gelmediğinin de özellikle altını çizmek istiyorum. ABD, Çin, Hindistan, Güney Kore gibi ülkeler ithal kömür üstüne vergi koydular, hatta var olan vergiyi ikiye- üçe katladılar. Biz bunu yapmadığımıza göre, bu şirketlerin mevcut karların bir kısmını şehir için hayati öneme sahip bu tür katkılara ve ayrıca sosyal sorumluluk projelerine ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Hali hazırda zaten sosyal yardımlara pay ayrılıyor denebilir, ancak yapılan `devede kulak` olarak tanımlanabilecek küçük yardımlar yeterli değildir bu daha fazla olmalıdır ve yasal temele bağlanmalıdır. Hatta genel olarak ithal kömüre ekstra karbon vergisi konulmasını, toplanacak bu fonun `yerli kaynaklardan yararlanılmasının geliştirilmesinde` kullanılmasını hem de bu tür `sportif aktivitelere ve sosyal sorumluluk projelerine destek olarak` kulanılması gerektiğini savunuyorum. İktidardan bu konuda üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Bu aynı zamanda yerli üretime açıkça bir teşviktir.

Kolombiya’dan, Güney Afrika`dan, Rusya`dan, Ukrayna`dan, ABD`den kömür getirerek Zonguldak`ta yakan firmalar suyumuzun, havamızın, doğamızın, insanlarımızın sağlığının olumsuz etkilenmesine neden oluyorsa, burada sadece karını düşünmemeli, burada kazandığını buraya vermelidir. Bununla birlikte Zonguldak`a yeni modern bir stadyum istiyoruz. Zonguldak`ın stat yapılma kararı alınan diğer şehirlerden hiç bir eksiği yoktur. İktidarin diğer şehirlere yaptığı yatırımı ve hizmeti Zonguldak`a da yapması gerekmektedir. Öncelikle şunun anlaşılması gerekir ki, yapılacak yeni modern bir stadyum sadece Zonguldak Kömürspor`un olmayacaktır. Zonguldak şehrinin olacaktır. Modern bir stat bütün şehrin ilgisini çekecektir, kadınları, çocukları, aileleri daha çok kapsayacaktır. Yani hem Zonguldak Kömürspor`un maddi anlamda gelirlerini artacak, hemde Zonguldak Kömürspor varolan gerçek taraftar kitlesinin tamamına ulaşabilecektir. Bununla birlikte, Zonguldaklı gençlerin spora olan tutkusunun gelişmesini sağlayacaktır.

Günümüzde çoğu kişi kendisine konfor vaad etmeyen ve fiziki şartları yeterli olmayan statlara gitmeyi düşünmemektedir. Ne zaman stadyumlar gerçekten modern çağa uygun, insana yakışan bir konfor içinde maç izlenecek hale gelirse işte o zaman ligimizin kalitesi ve seyir zevkimiz yükselecek, bu sayede ligimiz gerçek seyirci potansiyeline ulaşacak daha başarılı şekilde pazarlanacaktır. Yani yeni statla birlikte seyirci sayısında artış olacaktır. İstatistikler dünyanın her tarafında yeni yapılan modern statlarda, taraftar sayısında %30 civarında artış olduğunu ortaya koymuştur. Zonguldak Kömürspor şehrimizin bir değeridir, Zonguldaklıların heyecanıdır, kesinlikle desteklenmelidir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu bir vizyon ve hedef meselesidir. Zonguldak Kömürspor hayal ettiğimiz gibi daha üst lige ve Süper Lig`e çıkarsa bu durum mevcut durumda çökmüş olan Zonguldak ekonomisini de canlandıracaktır. Bu durum başka sektörlerin gelişmesini de tetikleyecektir.

Ben Zonguldak Milletvekili olarak, yukarıda sıralanan önerilerin hayata geçirilmesi için TBMM`de gerekli çabayı gösterecek ve gerekli mücadeleyi vereceğim. AKP Zonguldak Milletvekillerinden de bu konuda harekete geçmelerini bekliyorum. Bu düşüncelerle, Zonguldak Kömürsporumuzun şampiyonluğunu bir kez daha kutluyor, bizlere yaşattığı gurur ve mutluluğun, artan bir çizgide daim olmasını temenni ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi