Bakacakkadı Filyos Ecopark Tesisleri’nde gerçekleşen kongreye, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Çaycuma Belediye Başkanı Büelnet Kantarcı ,Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Kongre Onursal Başkanı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kongre Koordinatörü Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Kongre Danışma Kurulu Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi Ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Kırlıoğlu, Niğde Üniversitesi – Finans Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Başaran Öztürk, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Bartın Üniversitesi Prof. Dr. Metin Saban, Kastamonu Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Balis, Muhasebe ve Finans Tarihi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Güvemli, Bartın Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır, Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Selahattin Karabınar, Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Şermin Şenturan, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Korkmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yasemin Köse, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Türk Dünyası İşletme Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu, Bilim Hakem Kurulu Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, İstanbul Ticaret Üniversitesi Prof. Dr. Ali Ceylan, Erciyes Üniversitesi Prof. Dr. Azzem Özkan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Engin Dinç, Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi Kırlıoğlu, Universitad Bremen Prof. Dr. Jochen Zimmermann, Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Kamil Büyükmirza, Niğde Üniversitesi Prof. Dr. M. Başaran Öztürk, Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Metin Kamil Ercan, Bartın Üniversitesi Prof. Dr. Metin Saban, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Murat Kıyılar, Muftav Başkanı Prof. Dr. Oktay Güvemli, Necmettin Erbakan Üniversitesi Prof. Dr. Raif Parlakkaya, Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Saime Önce, Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu, Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Selahattin Karabınar ve çok sayıda muhasebeci katıldı.

70 bildiri sunduğu kongrede, alanın dua yen isimlerinden Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Kamil Büyükmirza onur konuğu olarak ağırlandı.

3. Uluslar Arası Muhasebe Ve Finans Araştırmaları Kongresi dâhilin de bölgemizin tarihi ve turistik değerleri tanıtıldı.

Kongrenin Çaycuma’da gerçekleşmesinden ve ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Kongre Koordinatörü Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı; “ Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans “ temalı 3. Uluslar Arası Muhasebe ve Finans Kongresi için Çaycuma’ya Hoş geldiniz. Böyle bir kongreye ev sahipliği yaptığımız için onur ve çok büyük heyecan duymaktayız. “Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans” temalı 3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Kongresi için hepiniz Çaycuma’ya hoş geldiniz. Böyle bir kongreye ev sahipliği yaptığımız için onur ve çok büyük heyecan duymaktayız.

Düzenlemiş olduğumuz Kongremizin temelleri, 3 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen ‘Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans” konulu konferansta atılmış olup, akabinde 2015 yılında düzenlenen panelde panel yöneticileri ve değerli hocalarımızın kararı ile etkinliğin uluslararası boyutta bir kongreye dönüştürülmesi kararına varılmıştır. Alınan bu karar sonrasında yapılan özverili çalışmalarda düzenlenen kongremizde, 40 üniversiteden gelen katılımcılarımız, toplam 70 bildiri sunacaktır. Yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyenimizi ve alanın duayen isimlerinden Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Kamil Büyükmirza’yı onur konuğu olarak burada ağırlamaktan da büyük gurur duymaktayız.

Kurumsal yönetim ve şeffaflığı temelinde yer alan hesap verebilirlik açısından düşünüldüğünde, demokrasinin temel taşlarından biri olan Muhasebe ve Finans bilim dalının öneminin bu tür etkinlikler sayesinde daha da ön plana çıkacağını umut ediyoruz. İlki düzenlenen kongreye katılımın yüksek oluşu da, kongrenin ilerleyen yıllarda devamı ve sürdürülebilirliği için ümit vermektedir. Bilimsel katkı ve desteklerini esirgemeyen bilim kurulu üyelerine, Kongremiz ’in paydaşları arasında yer alan, Sakarya Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünya İşletme Fakültesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Türkiye Finans Derneği, Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Yükseköğretim Kurumlarını Destekleme Derneği’ne, ilgi ve desteklerini esirgemeyen bütün firma, kişi ve kurumlara sonsuz teşekkür eder, kongremizin başarılı geçmesi ve sürekliliğinin sağlanabilmesini dilerim”dedi.

3 gün süren ve 70 bildirinin sunulduğu kongrede, alanın duayen isimlerinden Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Kamil Büyükmirza onur konuğu olarak ağırlandı.

3. Uluslar Arası Muhasebe Ve Finans Araştırmaları Kongresi dâhilin de bölgemizin tarihi ve turistik değerleri tanıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi