Küçükali, Zonguldak´ta İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan´ı ziyaretinin ardından, Kilimli beldesinde, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün´ün geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren akrabası Neslihan Türkmen´in (25) cenaze törenine katıldı.
Daha sonra Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret eden Küçükali, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Vali Ata, yaptığı konuşmada, Kızılay´ın yurt içi ve dışındaki afetlerde insanların imdadına yetiştiğini ve önemli hizmetlerde bulunduğu söyledi.
Kocaeli´nde depremzedelerin yaralarının sarılması için Irak Hükümeti tarafından hibe edilen 10 milyon dolarla yapılan deprem konutlarının bürokratlara lojman olarak tahsis edilmesi konusuna değinen Vali Ata, şöyle konuştu:
´´Kocaeli Valisi olarak görev yaptığım dönemde, bu konutlarda oturanların tespitlerini yaptırdık. 5 iş yeri, 5 dairesi olan, altında lüks otomobili bulunan birtakım kişileri tespit ettik. Ben bunları attım o dönemde. Bunların mantığı şu, sanki Saddam Hüseyin, depremzede Ahmet, Mehmet, Veli´yi tanıyor da parayı bunlara ´konut yapsın´ diye Kocaeli Valiliği´ne gönderdi. Böyle bir şey yok. O dönemde ben olsaydım, belki okul ve hastane yaptırırdım. Irak Hükümeti parayı depremle ilgili Türkiye Cumhuriyeti´ne gönderdi. Ahmet´e, Veli´ye konut yapın diye göndermemiş. Ama maalesef bu öyle hale geldi ki işin demagojisi yapılıyor. Şimdi orada oturanlar tapularını istiyor. Bu tür sorunlar yaşanıyor.´´
Küçükali de Edirne´den başlayarak bölgeler halinde kentleri ziyaret ettiklerini, iftar yemekleri düzenlediklerini kaydetti.
Valiye çeşitli hediyeler veren Küçükali´ye, Ata da dünyaca ünlü Devrek bastonu hediye etti.

-MARMARA´DA ETKİLİ OLAN YAĞIŞ-

Tekin Küçükali, Türk Kızılayı Derneği Zonguldak Şubesini de ziyaret ederek, gazetecilerin Tekirdağ ve Silivri´de etkili olan selle ilgili sorularını yanıtladı.
Tekirdağ´da başlayan ve Silivri´yi etkisi altına alan büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya bulunulduğunu belirten Küçükali, şöyle konuştu:
´´Bu sel felaketinde ölü ve yaralılar var. Maddi hasarların yerine konması kolay olmasa bile gerçekleştirilir. Ölü ve yaralılarla ilgili üzüntümüz son derece büyük. Biz sel felaketinin başladığı andan itibaren bölgedeyiz. Öncü birliklerimiz zarar ziyan ve ihtiyaç tespitlerini yapıyor. İhtiyaç duyulan battaniye ve mutfak eşyası ile çocuk mamasını biz tedarik ettik. Tırlarımız afet bölgesinde. Şu anda yolda olan bir mobil mutfağımız ve fırınımız var. Bunlar da bu gece oradaki insanlarımızın yiyecek ve içeceklerini karşılayacak.´´

-SELE UYGUN ÖZEL EVLER-

Sel felaketinde insanların çadırda rahat edemeyeceklerinin görüldüğünü anlatan Küçükali, şunları kaydetti:
´´Bizim bugünler için hazırlamış olduğumuz ´Mevlana evleri´ dediğimiz evlerimiz var. Bunlar sel gibi afetlerde çok pratik kullanılan, yerle teması olmayan, 12-13 santimetre yukarıda bulunan platform üzerine oturtulmuş, çok kısa zamanda kurulabilen, yağmurdan ve çamurdan çok az etkilenen evlerdir. Bunları da bölgeye sevk ettik. Yarın hepsi kurulmuş, insanlarımız içlerine girmiş olurlar. Bu da bitmiyor. Yarın Karadeniz Bölgesi´nde büyük bir yağış yoğunluğu bekleniyor, tüm depolarımız alarma geçti. Arkadaşlarımız araçlarını istediler, bekliyorlar.´´
Küçükali, Zonguldak Kan Bağış Merkezi otobüsünün hizmete alınması törenine de katıldı. Aracı gezen Küçükali, yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Pusula Gazetesi