Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra daha üretken bireyler yetiştirmek adına gerekli zemini oluşturmak ve bu konudaki farkındalığı arttırmak için önemli adımlar atıldığını ifade etti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Engelliler Haftası sebebiyle yayımladığı mesajında;

“Birleşmiş Milletlerin üyesi olan tüm ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri ‘Engelliler Haftası’ olarak kabul edildiğinden çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Toplumumuzun bir bölümünü oluşturan engellilere sunulan hizmetlerin her geçen gün daha da yaygınlaştığı günümüzde üniversitelerin de sosyal sorumlulukların gereği olarak bütüncül bir yaklaşımla farkındalık, eğitim, sağlık ve erişilebilirlik düzeylerinin yükseltilmesi yönünde önemli bir rolü bulunmaktadır. Bizde Üniversite olarak engelsiz kampüsler çalışmamız kapsamında “ENGELSİZ BEܔ çalışmasını gerçekleştirdik ve bu çalışmaları sürekli yeniliyoruz. Yine bu konuda çok önemli bir farkındalık projesi olan Temsili Üniversite Eğitimi Programı’nı her yıl gerçekleştiriyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz Kadınlar Engel Tanımıyor projesi ile sanata ilgi duyan engelli kadınlarımız bu konuda çalışma gerçekleştirmektedir.

10-16 Mayıs tarihleri arasındaki “Engelliler Haftası” vesilesiyle engelsiz bir dünyada yaşayabilmek için çaba sarf eden herkesi kutlar, engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam dilerim.

Editör: Pusula Gazetesi