Tüccar siyaseti yapıldığını söyleyen Akyol; &8220;Şehir merkezlerinde &8220;yüksek rant getiren&8221; bölgelerin ortasında kalan okulları ve arazilerini satmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de atıl durumdaki okul ve arsaları satışa çıkardı.


Milli Eğitim Bakanlığı&8217;nın talebi üzerine 49&8217;u Çaycuma&8217;da olmak üzere Zonguldak genelinde atıl durumdaki toplam 218 ilköğretim okulu ve arsasının satılması Zonguldak İl Genel Meclisi&8217;nde gündeme geldi. Okulların yapımı sırasında halk tarafından bağışlanan arsaların bugün halka satılmak istenmesi &8220;tüccar siyaseti&8221; yapacağız diyerek iktidara gelen AKP hükümeti zihniyetinin geldiği aşamanın görülmesi açısından ibret vericidir. Hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı&8217;nı &8220;tüccar zihniyeti&8221; ile yönetenler, kamu kaynaklarını özel öğretim kurumlarına aktardıkları, eğitim harcamalarının büyük bölümünü velilerin sırtına yıktıkları yetmezmiş gibi, şimdi de halkın kendi değerlerini talan etmeye hazırlanıyor. Kamu kaynaklarının özelleştirmelerle talan edildiği, neoliberal politikalarla emekçilerin ücretlerinde yıldan yıla gerilemeye gidildiği ve zenginin daha fazla zenginleştiği, gelir uçurumunun arttığı, devletin sermaye birikiminin kolaylaştırıcısı rolüne büründüğü bir ortamda, kaynak yokmuş gibi, var olanları satarak kaynak yaratma mantığı kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.


Milli Eğitim Bakanlığı, zaten halkın olan bu okul ve arsaları satmak yerine, Halk Eğitimi Merkezleri üzerinden köy ve kasabalarda kadınlar ve gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin kendilerini geliştirebileceği birtakım kurslar açarak değerlendirmelidir&8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi