TRT Müzik ve diğer ekranlarda tekrarı yayınlanan “Anadolu'nun Sıcak Yüzleri” programı ekibi Devrek’e geliyor.

Anadolu'da yaşayan, halk kültürü ve yöre folkloruna emek veren kişilerin çalışmalarını anlatan, Anadolu’nun Sıcak Yüzleri Programı çekim ekibi bu hafta içinde Devrek’e gelerek, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) ‘Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu’ tarafından derlenen Devrek Türküleri üzerine bir program hazırlayacak.

TRT ekranlarında yayınlanan Anadolu’nun Sıcak Yüzleri Programında 20 dakika ayrılan Devrek türkülerinden 4 tanesi seslendirilecek ve şair-yazar ve derlemeci İbrahim Tığ ile de bir söyleşi yapılacak.

Yönetmen ve Yapımcı Sema Dalgıç ile birlikte 3 kişilik çekim ekibi Salı akşamı Devrek’te olacak, Çarşamba ve Perşembe günleri de Devrek’in değişik mekanlarında çekimler yapacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Başkanı Mustafa Uzundal, “Kurul olarak uzun bir süredir Devrek türkülerini gün yüzüne çıkarma çalışmalarınız sonucunda derlediğimiz türkülerimizi TRT ekranlarıyla tüm türkü sevenlere ulaştıracağız. Bize bu konuda destek olan Anadolu’nun Sıcak Yüzleri programı ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi