Coşkun, yaptığı açıklamada, Zonguldak Valisi Erdal Ata´nın desteği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Cemal Yiğit´in katkıları ile Türkiye´de ilk kez kentte açılacak su altı kaynakçılık kursu konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
İŞKUR tarafından en kısa zamanda ihalesi yapılacak kursa ilk etapta 15-20 kursiyerin alınacağını ve 6 ay süreyle eğitim verileceğini anlatan Coşkun, şöyle konuştu:
´´Denizlerde meydana gelen çeşitli kazalarda geminin sacı yırtılıyor, kayalara vurması sonucu hasar görebiliyor. Bizim yetiştireceğimiz elemanlar su altında hem kesim hem de kaynak yapabilecekler. Bu çok önemli. Çünkü, bunun için yurt dışından eleman getiriliyor. Biz bu tür kaynak ve kesmeleri yapacak elemanlar yetiştireceğiz. Sınıf kontenjanına göre değerlendirme yapıyoruz. Bu çok külfetli, basit olmayan projedir. Elemanların çok iyi dalgıç olabilmeleri için havuz yapılacak, bu yönde de 200 saat kurs verilecek ve kaynakçılık öğreteceğiz. İlk kez Zonguldak´ta açılacak su altı kaynakçılığı kursu ile Türkiye´nin kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacağız.´´
Coşkun, kursun istihdam garantili olacağın belirterek, ´´Ülkemizin bu yönde elemanlara gereksinim olduğunda biz bunu gidereceğiz. Sadece Zonguldak´ta değil Türkiye´nin denizi olan her yerine kalifiye eleman yetiştirmiş olacağız´´ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi