Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Zonguldak Başmüdürü Mehmet Meşeli, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz’ın gazetemizde 30 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan “Memur-Sen, Kraldan Çok Kralcılık Yapıyor” başlıklı röportajındaki iddialarını yanıtladı.

Başmüdür Meşeli, “PTT Zonguldak Başmüdürlüğü olarak Şirketimizin performansını artırabilmek ve Şirketimizin imkanlarını en rantabl şekilde kullanılmasını teminen kararlar alıyoruz. Saygıdeğer Zonguldak halkına en iyi hizmeti, en hızlı ve güvenli şekilde sunmak Şirketimizin temel şiarıdır” dedi.

Meşeli, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“ALAPLI HALKINA SIFIR SORUNLU (SORUNSUZ) HİZMET VERMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

“Gazetenizin 30 Nisan 2016 tarihli nüshasında yayınlanan ‘Memur-Sen Kraldan Çok Kralcılık Yapıyor’ başlıklı haberiniz ile ilgili olarak Şirketimiz hakkında kamuoyunda yanlış değerlendirmelerin ortaya çıkmamasını teminen aşağıda belirtilen açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bahse konu haberde PTT Zonguldak Başmüdürlüğümüz ile ilgili;

PTT Alaplı Merkez Müdürlüğü’nde 7 dağıtıcı normuna karşılık 2 dağıtıcıya görev yüklenmesi suretiyle Alaplı halkına eziyet edildiği, PTT Devrek Merkez Müdürlüğü’nde 2 şef çalıştırıldığı, PTT Ereğli Merkez Müdürlüğü’nde 2 başdağıtıcı unvanlı personelin çalıştırıldığı, PTT Zonguldak Merkez Müdürlüğü’nde numaratörlerin çalıştırılmadığı, PTT Filyos Merkezi’ndeki motosikletin alındığı, PTT Zonguldak Başmüdürlüğü’nün dağıtım sıralamasında 77’nci sırada olduğu, Türk Haber-Sen üyesi personellerin kargo gişelerine verildiği, 06 FG 7217 plakalı aracın mesai saatleri dışında kullanıldığı iddia edilmektedir.

Konuyla ilgili Başmüdürlüğümüzce yapılan araştırmada; PTT Alaplı Merkez Müdürlüğü dağıtıcı normu 6 olup, Kuruluşumuzun A.Ş. olmasına müteakip söz konusu Merkezde teşvik maddesinden dolayı emekli olan personelin yerine geçici personel görevlendirilmek suretiyle hizmetlerin yürütülmesi 5 dağıtıcı personel ile yürütülmeye devam edilmiş ve eksik kadrolar 2015 yılı Eylül ayında tamamlanarak Alaplı halkına sıfır sorunlu (sorunsuz) hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

“MOTOSİKLET, İHTİYAÇ DUYULAN PTT ÇAYCUMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE AKTARILMIŞTIR”

“Devrek PTT Merkez Müdürlüğü’nde Müdür ve Şef kadroları boş iken Müdürlük görevine vekaleten PTT Zonguldak Merkez Müdürlüğü’nden 1 şef görevlendirilmiştir. Şef kadrosu için ise Genel Müdürlüğümüzce nakli uygun görülen şef unvanlı personel anılan merkezin şef ihtiyacına binaen Devrek halkına daha kaliteli hizmet vermek amacıyla ilgili merkeze atanmıştır. Ereğli Merkezinde dağıtım hizmetlerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz ve Başmüdürlüğümüze intikal eden şikayetlerin artması üzerine Başmüdürlükçe anılan Merkezde yaptırılan inceleme neticesinde, ilgili merkezde görevli Başdağıtıcı unvanlı personelin yaptığı görev itibarıyla yeterli etkinliği sağlayamadığı kanaati belirtildiğinden söz konusu Merkezde hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesini teminen PTT Zonguldak Merkez Müdürlüğü’ndeki Başdağıtıcı anılan Merkeze dağıtım aksaklıklarının çözüme kavuşturulmasını teminen geçici olarak görevlendirilmiştir. PTT Zonguldak Merkez Müdürlüğü’nde kurulu bulunan sıramatik cihazının 21 Mart 2016 tarihinde arızalanması sonucunda aynı gün durum Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilerek yeni sıramatik cihazının kurulumu için talepte bulunulmuştur. PTT Filyos Merkez Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan motosiklet, ilgili merkezde tek dağıtıcı ile hizmet verildiği dönemde tahsis edilmiş olup, söz konusu merkezin dağıtıcı normunun 2'ye yükseltilmesi ve ikinci dağıtıcı personelinde ilgili merkeze atamasının yapılması akabinde merkezin hizmetlerinde atıl durumda kalan motosikletin daha rantabl kullanılmasını teminen daha fazla gönderi yoğunluğu bulunan ve ihtiyaç duyulan PTT Çaycuma Merkez Müdürlüğü emrine aktarılmıştır.”

“TÜRKİYE SIRALAMASINDA 77’NCİ DEĞİL, 36’NCIYIZ”

“PTT Zonguldak Başmüdürlüğü’nün dağıtımda Türkiye geneli sıralamasında 77’nci sırada olduğu hususunda ise, Gazetenizin konuyu haber yaptığı tarihten bir gün önce yani 29 Nisan 2016 tarihinde Başmüdürlüğümüzün dağıtımda Türkiye sıralamasın da 36’ncı sırada yer aldığı yapılan incelemede tespit edilmiştir. Diğer taraftan PTT Zonguldak Başmüdürlüğü BTK'nın belirlediği teslim süreleri içerisinde tüm müşterilerimizin gönderilerini adreslerine ulaştırmış ve ulaştırmaya devam edecektir. Başmüdürlüğümüze bağlı Merkezlerimizde hizmet vermekte olan hiç bir personelimiz sendikasına göre gişe hizmetlerinde görevlendirilmediği gibi kargo ve kurye işlemleri de Şirketimizin hizmetlerinden biridir. Bahse konu personelin kadrosu PTT Ereğli Merkez Müdürlüğü’ne bağlı Kargo Şefliği Şubesi’nde bulunmaktadır. İlgili Merkezde gişelerde personel sıkıntısı olduğuna dair müşteri yakınmalarının görülmesi üzerine söz konusu personele Müdürlüğünün inisiyatifi doğrultusun da Şef Vekili görevi verildiğinin anlaşılması üzerine müşterilerimize daha kaliteli ve sorunsuz bir şekilde hizmet verilebilmesini teminen ilgili personel asli görev yeri olan gişe hizmetlerinde görevlendirilmiştir.”

“KARARLARIMIZI, ŞİRKETİMİZİN PERFORMANSINI ARTIRABİLMEK İÇİN ALDIK”

“Personelin asli görev yerinde çalıştırılmasının nasıl bir sendikal tercih olduğu da anlaşılamamıştır. Başmüdürlüğümüz hizmetlerine tahsisli 06 FG 7217 plakalı araç Başmüdürlüğümüzün tüm hizmetleri için Genel Müdürlüğümüzce tahsis edilmiştir. Başmüdürlüğümüz yetkililerinin PTT Kozlu Lojmanlarında ikamet etmeleri nedeniyle mesai saatleri dışında Başmüdürlüğümüze bağlı tüm merkez ve şubelerimizde olabilecek hırsızlık, yangın, personel ve hizmet araçlarımızın kaza yapmaları veya arıza yapmaları durumunda ve anında müdahale edilebilmesi amacıyla ve Başmüdürlüğümüzden sevk edilen postaların sevk saatlerinin 19.10 ve 20.30 olması sebebiyle bu araçlarda yapılacak kontrollere istinaden PTT Kozlu Merkez Müdürlüğümüze ait otoparkta konuşlandırılmakta olup, yukarıda belirtilen benzeri birçok olay gerçekleşmiş ve bu olayların bir kısmı da polis tutanaklarına yansımıştır. Yukarıda yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere PTT Zonguldak Başmüdürlüğü olarak Şirketimizin performansını artırabilmek ve Şirketimizin imkanlarını en rantabl şekilde kullanılmasını teminen alınan kararların saygıdeğer Zonguldak halkına en iyi hizmeti en hızlı ve güvenli şekilde sunmak Şirketimizin temel şiarıdır.”

Editör: Pusula Gazetesi