Zonguldak’ta yaklaşık 60 yıldır ekmek üreten Ayfırını, BAKKA’nın desteği ile tabandan ısıtmalı sistem ile ekmek üretme projesini hayata geçirecek.

Yaklaşık 60 yıldır Zonguldak halkına hizmet eden Ayfırını, BAKKA desteği ile Tabandan ısıtmalı borulu taş tabanlı fırın ve ekmek üretim süreçlerinin fiziksel ve teknolojik modernizasyonu ile kara fırın lezzetinde ekmek üretiminde Zonguldak halkına hizmet verecek. Yapımına başlanan proje kısa sürede hayata geçecek.

Ayfırını sahibi Ali Papila, yaklaşık üç ay süren çalışmanın ardından projede sona gelindiğini ifade etti. BAKKA desteği ile hayata geçecek olan projeyi anlatan Papila, şöyle dedi:

“Babam ve kardeşleri ile başlanan yaklaşık 60 yıllık ekmek üreticiliğimize Ay Ekmek olarak devam ettik. Uzun yıllardır devam eden unlu mamul ve pastacılık sektöründe ki marka arayışımızı 3 yıl önce Ay Ekmeği de ekleyerek markamızı Ayfırın olarak güncelledik. Ayfırını müşterilerinin her türlü unlu ürün ihtiyaçlarına cevap verebilen güncel bir markadır. Sürekli yenilenerek kazancımızın büyük bir kısmını işletmelerimize yatırmaktayız. Son olarak en sağlıklı ekmek nasıl yapılır. Arayışımızda gerçekleştirdiğimiz projemizi BAKKA ya sunduğumuzda onay aldık. Yaklaşık 3 aydır süren hummalı çalışmalarda sona geldik. Yıllardır dost olduğumuz müşterilerimizin gösterdikleri hoşgörüye layık olmaya çalışacağız. “Tabandan ısıtmalı borulu taş tabanlı fırın ve yeni projemiz Ekmek üretim süreçlerinin fiziksel ve teknolojik modernizasyonu ile kara fırın lezzetinde ekmek üretimi” , Kozlu bölgemizde de nostaljik butik kara fırınımız ile hizmet vermeye devam edecektir.”

Editör: Pusula Gazetesi