Zonguldak-Karabük ve Irmak demiryolu hattının açılışı için Karabük'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karabük Valiliği'ni ziyaret etti. Yıldırım, Türkiye'nin demiryolu üretiminde dışa bağımlılığının sona erdiğini ifade etti.

Avrupa Birliği fonları ve Türkiye'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan Zonguldak-Karabük ve Irmak demiryolu hattının açılışı için Karabük'e gelen Bakan Binali Yıldırım, Karabük Valiliği'ni ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu tarafından karşılanan Bakan Binali Yıldırım, projenin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Hayata geçen demiryolu projesinin Türkiye'nin AB'ye üye olmadan yaptığı ilk önemli proje olduğuna dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, "25 Ocak 2012 tarihinde temel atmıştık. Zonguldak-Karabük-Irmak arasında 1936'dan beri el atılmamış, demiryolu hattının yeniden alt yapısıyla, üst yapısıyla yapılması ve demir yolundaki bu seyahatin artık eziyet olmaktan bir eğlenceye dönüşmesini sağlamaktır. Bunun birinci bölümünü geçtiğimiz fiilen başladı. Bugün de resmi açılışını birlikte yapacağız. Zonguldak ve Karabük arasındaki birçok yerleşim yerini ilgilendiren bir hat. Buradan Zonguldak'a gideceğiz. Türkiye üye olmadan AB kaynaklarıyla kendi kaynaklarımızı birleştirerek gerçekleştirdiğimiz ilk önemli projedir. Toplam proje bedeli 220 milyon Euro. Bunun 183 milyon Euro’sunu AB hibe olarak veriyor. Bir başka deyişle 700 trilyonluk bir projedir. Bunun 600 trilyona yakınını AB, 100 milyon civarındakini de kendi bütçemizden olmak üzere projeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi