İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Zonguldak Şubesi, “6’ncı Yetim Buluşması” etkinliği düzenledi. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Enerji Bir-Sen Başkanı Sedat Güngör de katıldı.

İHH Zonguldak Şubesi Başkanı İlyas Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu yıl burada 6’cısını idrak ettiğimiz buluşmamızda sınırlarımızı biraz daha genişleterek, ilimize farklı ülkelerden gelip burada eğitim gören farklı renklere ve farklı kültürlere sahip olan öğrencilerimiz ile bu yıl ilimizde 2’cisini, ülke genelinde 9’uncusunu idrak edeceğimiz ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’nı kardeş kuruluşumuz olan Karaelmas Uluslararası Öğrenci Derneğimiz ile birlikte organize ettik. İnanıyorum ki, bu tür çalışmalar bizim kardeşliğimizin ve İslami sorumluluğumuzun pekiştirilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Ayrıca yine bu tür çalışmalar hayrın da yayılması için tatlı vesilelerdir. Rabbimiz, Bakara Suresi’nin 145’inci ayetinde mealen, ‘Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Hayırlarda yarışın. Her nerede olursanız olun Allah hepinizi bir araya getirir. Şüphesiz Allah her şeye güç yetirendir’ buyurarak, bizim bu yolda devamlı olmamız gerektiğini vurguluyor. Rabbim sizlerin de, bizlerin de imtihanını kolay kılsın inşallah. Yetim olarak dünyaya gelen ve 6 yaşındayken öksüz kalan bir Peygamberin ümmetiyiz. Nasıl ki, Rabbimiz, O’na küçük yaşta önce dedesini, daha sonrada amcasını vesile kıldıysa, Müslümanlar olarak bizlerinde yapması gereken ülkemizde ve dünyadaki bütün yetim çocuklara vesile olup onlara gücümüzün yettiği kadarı ile sahip çıkmaya çalışmalıyız. Onlarla yakından ilgilenip ihtiyaçlarını karşılayıp hak ve hukukunu koruyup gözetmeliyiz. Allah (c.c) hepimizi yetimlerin tebessümüne sebep olmayı nasip etsin ve bizleri bu hayır yarışında muvaffak kılsın. Peygamber Efendimiz (sav), ‘Kim bir veya iki yetimi barındırır, sabreder ve sevabını Allah’tan umarsa, Ben onunla Cennette şu iki parmak gibi olurum’ diye işaret buyurduğu o iki parmağın yakınlığı gibi ona yakın olmayı nasip etsin. Tekrar hepinize ‘hoş geldiniz’ diyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

İHH Zonguldak Şubesi Yetim Birimi Başkanı Mevlüt Kesin ise, Zonguldak’ta 238 yetim çocuğa aylık 100 TL okul harçlığı, dönemsel kumanya yardımı, bayram giyindirmesi ve okul öncesi kırtasiye yardımı yapıldığını belirterek, “Şehrimizin maden şehri olmasından dolayı halkın ‘kaçak ocak’ diye tabir ettiği işletmelerde maden kazalarının sıklığından dolayı yetim sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca Karaelmas Uluslararası Öğrenci Derneği’yle ortaklaşa etkinlik düzenleyerek, ülkemizde misafir olarak okuyan öğrencilerle yetimlerimizi buluşturarak, programa ayrı bir renk kattık. Etkinliğimize katılan misafirlerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

“Yetim Buluşması” programına, İstanbul’dan gelen Hüseyin Goncagül Tiyatro Ekibi gösterisiyle renk kattı. İkinci öğretim döneminde il genelindeki okullarda “Benim Bir Yetim Kardeşim Var” adlı şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiir Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler:

1’inci Nursel Ergün (Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi), 2’nci Merve Aslan (Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi), 3’üncü Esra Halvacı (Karapınar Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi).

Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler:

1’inci Meryem Nur Kurt (Kilimli İmam Hatip Ortaokulu), 2’nci Meral Sena Kara (Merkez Cumhuriyet Ortaokulu), 3’üncü Sude Akyüz (Kilimli Cumhuriyet Ortaokulu).

Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler:

1’inci Furkan Baştürk (Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi), 2’nci Beyzanur Göçen (Karapınar Galip Güpgüpoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi), 3’üncü Sinem Oruç (Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi).

Editör: Pusula Gazetesi