Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan´ın istihdam paketi kapsamında "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)" ile ilgili bilgiler verdi.


Zonguldak´ta başlanan bu uygulama sayesinde istihdam alanlarının sağlandığını ifade eden Başkan Uçar, istihdam edecek kişiler için noter huzurunda kura çekileceğini ve ´yardımcı oluruz´ söylemlerine itibar edilmemesi konusunda vatandaşı uyardı. Ak Parti İl başkanı Hamdi Uçar açıklamasına şöyle devam etti; "Global ekonomik krizin etkisini gidermek ve tüm yurtta yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla hizmet üretmek için hazırlanan,´´İstihdam Paketi´´ kapsamında bulunan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) uygulamasına Zonguldak´ta da başlandı. Toplum Yararına Çalışma Programı´na göre İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde bulunan eğitim kurumlarımızın hizmetli ihtiyacını karşılamak amacıyla il merkezi ve ilçelerimizde 24 Eylül 2009-22 Ocak 2010 tarihleri arasını kapsayan 1. Eğitim Dönemi ile 8 Şubat 2010-18 Haziran 2010 tarihlerini kapsayan 2. Eğitim Dönemleri için 305´i temizlikçi, 20´si de kaloriferci mesleğinde olmak üzere 325 kişinin istihdamı yapılacak. İl ve İlçe merkezlerinde adayların başvuruları alınmaya başlandı.


Zonguldak´ta herhangi bir yanlış anlaşılmaya neden olmaması için adayların kesinlikle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü´ne başvurmaları gerekiyor. Adaylarda aranan başvuru koşulları da şöyle:


Adayların Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıtlı olmaları, 18 yaşını tamamlamaları, son 2 yılda Türkiye İş Kurumu´nun düzenlediği programlara katılmış olmaları gerekiyor. Emekli, malül, dul ve yetim aylığı ve sakat maaşı almayan, başvurduğu eğitim kurumunun bulunduğu mahallede ikamet etmeleri, iş yapmamalarına engel özrünün bulunmaması ve daha önce de iş için başvuracağı kurumlarında çalışmamış olmaları gerekiyor.


İlimizde uygulamaya başlayacak olan, Toplum Yararına Çalışma Programı´nda istihdam edilecek olanlar Noter Huzurunda çekilecek kur´a ile belirlenecek. Bu nedenle başvuracakların herhangi bir olumsuzluğa, ve polemiklere yol açılmaması için belirlenen kuralların dışında hareket etmemeler konusunda da uyarıyoruz. Belirlenen kurallara göre başvuran herkes eşit haklara sahiptir. Siyasetçilerin yada başka kişilerin herhangi bir müdahalesi kesinlikle olamaz. Bu tür yardımcı oluruz söylemlerine de kimse itibar etmesin. Bu projenin ülkemize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz."

Editör: Pusula Gazetesi