5 Haziran 2004´te meydana gelen kazada, eşinden boşanan Sevinç Yamakoğlu´nun 2 çocuğundan biri olan Atatürk Lisesi öğrencisi Özlem Çavur, Milli Egemenlik Caddesi´nde bulunan Alaborina Restaurant´taki mezuniyet balosundan çıktıktan sonra kaldırımda beklerken alkollü sürücü Engin Eren´in kullandığı minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Özlem Çavur, doktorların "yaşamaz" demesine rağmen 9 ay sonra bitkisel hayattan çıktı. Sevinç Yamakoğlu, evine götürdüğü kızının yaşama sarılması için büyük çaba harcadı.


Kızı için önce fizyoterapist tutup her gün egzersiz yapmasını sağlayan, bir süre sonra egzersizleri kendisi yaptıran Yamakoğlu, kızının odasını da, sevdiği oyuncakların yanında, "Seni seviyoruz prensesim, gülmelisin", "Başaracağız papatyam" yazılı afişlerle donatarak hayata bağlamaya çalıştı. Özlem Çavur, annesinin sevgisi ve çabasıyla şimdi tekerlekli sandalyede oturabiliyor, el ve ayaklarını oynatıp, etrafa gülücükler saçıyor. Bütün birikimini kızının tedavisi için harcayan Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan emekli Sevinç Yamakoğlu, kızını yurt dışında bir hastanede tedavi ettirebilmek için yardım bekliyor. Kızının ayağa kalkacağına inandığını belirten Yamakoğlu, "Kızım doktorları şaşırtarak yeniden hayata tutundu. Ben de mücadelemi bırakmayacağım ve kızımın ayağa kalktığını göreceğim. Tek isteğim, kızımı yurt dışında bir hastaneye götürebilmem için imkan sağlanması. Özlem bugün 5 yıl sonra doktorları hayrete düşürüyorsa, bana düşen de tedavisi için her şeyi yapmak" dedi.


O sürücü, Antalya&[#]8217;da öğrenci taşıyor


Sevinç Çavur, kızının hayatını karartan alkollü sürücü Engin Eren´in ise, 3 ay cezaevinde yatıp çıktıktan sonra şu anda Antalya´da okul servisi ile öğrenci taşıdığını iddia etti. Çavur, "Benim kızımın hayatını karartan sürücü 8´de 8 oranında kusurlu bulundu. Ama 3 ay yatıp çıktı. Adalet 3 ayda bıraktı. Şimdi de Antalya´da öğrencileri taşıyor. Ben buna inanamıyorum. Aileler çocuklarını bilmeden o adama emanet ediyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi