Yaşlı kadının öldüğü kazada, sürücüyü DNA sonucu belirleyecek. Kazada kayınvalidesini kaybeden damat, tutuklu sanığın sürücü olmadığını iddia etti. Zonguldak'ta 15 Aralık 2015 tarihinde iki aracın çarpıştığı kazayla ilgili tutuklu sanığın yargılaması sürüyor. Kazada kayınvalidesini kaybeden damat, araçlarına çarpan otomobilin sürücüsünün başkası olduğunu iddia etti. Mahkeme ise tutuklu sanıktan alınacak olan kan örnekleri ile aracın direksiyonundaki kan örneklerinin eşleştirilmesini istedi.
Edinilen bilgiye göre, 15 Aralık 2015 tarihinde Kdz. Ereğli’den Zonguldak istikametine giden sürücüsü belirlenemeyen 67 UF 866 plakalı kamyonet; seyir halinde iken aynı istikamette Rıfat Taban idaresindeki 67 LA 708 plakalı otomobile çarptıktan sonra devrildi.
Olayın ardından Rıfat Taban’ın otomobilinde bulunan eşi Havva Taban omurgasından yaralandı, ağır yaralanan 82 yaşındaki kayınvalidesi Ayşe Yılmaz ise hayatını kaybetti.

TUTUKLU SANIK HAKİM KARŞISINDA

Olayın ardından, kamyonetin sürücüsü olduğu iddiasıyla tutuklanan Güneş G.’nin yargılanmasına devam edildi. Kaza sebebiyle eşi Havva Taban’ın omurgasından yaralandığını anlatan Rıfat Taban, 82 yaşındaki kayınvalidesi Ayşe Yılmaz’ın da hayatını kaybettiğini anlattı. Kendilerine çarpan aracın takla attığını ve sürücüsünün de Cebrail T. olduğunu iddia eden Rıfat Taban şöyle devam etti:
“İdaremdeki araçla şehir merkezinden Zonguldak tarafına gidiyordum. Kendi şeridimde 50 kilometre hızla gidiyordum. Bir anda kütleme oldu. Arkadan bir araç çarptı. 15-20 metre bizi sürükledi. Yandaki taş duvara çarptık. Bize çarpan araç bizden 5-10 metre ötede takla atmış vaziyette duruyordu. Bize çarpan aracın içerisinden üç kişi çıktı. Bizim araçta da eşimin omurgasında kırıklar oldu. Halen evde yatalak vaziyette tedavisi sürüyor. Kayınvalidem ise vefat etti. Bize çarpan araçtaki kişileri sonradan acil serviste gördüm. Ama ben o kişileri tanımıyorum. Cebrail T.'nin akrabası olduğunu söyleyen Mustafa G., aracı Cebrail’in kullandığını, bir hata yaptığını söyleyerek şikayetçi olmamamızı istemişti.”

“YEMİN EDERİM ARACI BEN SÜRÜYORDUM”

Mahkeme başkanı, Rıfat Taban’ın iddialarının ardından tutuklu sanığa sorular yöneltti. Aracı kendisinin kullandığını söyleyen tutuklu sanık Güneş G., hava yastığı sayesinde fazla yaralanmadığını söyledi.
Diş protezinin damağını kesmesi üzerinde ağzında kanama olduğunu söyleyen Güneş G., “Araba takla attırdığında hava yastığı açıldığı ve beni koruduğu için diğerlerine göre yaralanmadım. Dişimin protezi damağımı kestiği için ağzımda kanama olmuştu. Hava yastığındaki kan bu kan olabilir. Yüksek mahkemenizin huzurunda yemin ediyorum. Arabayı kullanan bendim. Bu konuda her türlü yemini ederim” dedi.
Ankara Trafik İhtisas Dairesi tarafından verilen raporda araçta bulunan Cebrail T.'nin fazla yaralandığı ancak Güneş G.’nin yaralanmasının olmadığına yer verildi. Rapora itiraz etmeyen mağdur avukatı ise aracı bir başkasının kullandığı inancında olduklarını söyledi.

SÜRÜCÜYÜ DNA ÖRNEKLERİ BELİRLEYECEK
Öte yandan, tutuklu sanık ve mağdurları dinleyen mahkeme, Güneş G.'den kan örneği alınmasını talep etti. Mahkeme, aracın bir başkası tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaları araştırmak üzere tutuklu sanıktan alınan örneklerle, kaza günü aracın direksiyonunda ve hava yastığına bulaşan kan lekelerinin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Ankara Kimya İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi.
Duruşma; adli tıp kurumundan gelecek olan yeni rapor için ileri bir tarihe ertelendi. Sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Editör: Pusula Gazetesi