Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar’ın yeni binaları için belediyenin yaptığı bin 500 TL’lik yardımı eleştirmesine ilginç yanıt verdi. Bahar’ın başkanlığını yaptığı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın her zaman 15 bin üyesiyle övündüğünü belirten Belediye Başkanı Akdemir, ihtiyacı olan 70-80 bin TL’yi üyelerden almasını önerdi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahar, Karakum Projesi’nin gerçekleşmesi için başlayan yıkımla birlikte 69 Ambarları’na taşınacaklarını açıklamıştı. Yeni binalarının yapımı için yaklaşık 80 bin TL lazım olduğunu söyleyen Bahar, Belediye Başkanı Akdemir’in sadece bin 500 TL yardım etmesini eleştirerek, “Başkan bize bunu reva görmüş” demişti.

“DEMEK BİZİM DE İMKANIMIZ BUYDU”

Akdemir, belediyenin yasa ve yönetmeliklerine göre bin 500 TL verebildiklerini belirterek, “Belediyenin ödeme koşulları var. Yasa, yönetmelik, hüküm neyse biz ona göre hareket ederiz. 70-80 bin TL’ye ihtiyaçları olabilir. Onun da 15 bine yakın üyesi var. Osman Bahar ‘15 bin üyem var’ diye hep övünür. 15 bin üyesi olan bir kitlenin lideri böyle bir açıklamada bulunmuşsa, böyle bir ihtiyacı varsa o üyelerden sağlamaya çalışsın. Bulunduğu gurubu temsil eden başkan onlarla işbirliği yapar. Bize de ne şekilde müracaatlar yapılırsa imkanlarımız ölçüsünde yasaların bize vermiş olduğu yetkiler ölçüsünde destek olmaya çalışırız. Demek bizim de imkanımız buydu. Kendilerine hayırlı olsun” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi