Devrek´in Çaydeğirmeni Belediyesi´ne bağlı Oğuzhan Köyü&[#]8217;nde oturan Satılmış Kabasakal´ın (34) hayatı, askeriyede yakalandığı tüberküloz (verem) yüzünden karardı. Vatani görevi için 1995 yılında Malatya Şoför Eğitim Alayı´nda üç ay acemi birliğini yapan satılmış Kabasakal´ın dağıtımı Bursa Işıklar Askeri Lisesi´ne çıktı. Askeri lisede bulaşıkhanede görevlendirilen Kabasakal´ın, askerliğinin 12. ayına kadar her ay düzenli olarak yaptırdığı sağlık kontrollerinde herhangi bir hastalığa rastlanmadı. Askerliğinin 13. ayında gittiği muayenede akciğerlerinde leke görünen Kabasakal, Bursa Askeri Hastanesi´nden İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi´ne (GATA) sevk edildi. GATA´da bir ay tedavi gören Kabasakal, daha sonra çürüğe çıkartılarak terhis edildi. Sivilde de tedavisini sürdüren Satılmış Kabasakal, ailesini geçindirmek için iş aramaya başladı. Çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanan Kabasakal, "Vatan için ciğerimi verdim ama şimdi çürük diye kimse bana iş vermiyor" diye sitemde bulundu. Çürüğe ayrılıp terhis olduktan sonra çok zor günler geçirdiğini belirten satılmış Kabasakal, "Sivil hayatta da rahatsızlık peşimi bırakmadı. Askeri hastane bu rahatsızlığa nerde ne şekil yakalandığım konusunda ilk olarak rapor verdi. Daha sonra Genelkurmay Başkanlığı´na müracaat ettiğimde ise ´askeriyede böyle bir rahatsızlığa yakalanmamıştır´ şeklinde yazı gönder-diler. Benim hayatım karardı bana hasta diye hiç kimse iş vermiyor. Vatanım için ciğerlerimi verdim karşılığında ise aç ve açıkta bırakılıyorum" dedi.


Ufuk ve Azize adında iki çocuklarının olduğunu belirten Kabasakal, "Hiçbir iş bulamadığım için ayakkabı boyayarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum ama beldede ayakkabı boyattıran fazla yok. Geçtiğimiz günlerde eve 3 gün yiyecek alamadık, eşim çocukların karınlarını doyuramayınca benim ilaçlardan içerek intihar etmeye kalktı. Acile götürerek 1 bucuk saat midesini yıkadılar ve kurtuldu" şeklinde konuştu.

Satılmış Kabasakal´ın eşi Selime Kabasakal ise kendisine kimsenin iş vermemesinden yakındı. Hiçbir gelirlerinin olmadığını belirten anne, "Çocuklarımı okutmak istiyorum, çalışarak ailemin geçimini sağlamak istiyorum ama bana da astım hastası diye işveren yok" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi