Herkes suskun


Zonguldak hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı. Bu ifade hemen hemen bütün kesimlerin ortak görüşü. İş, bürokrasi, medya, spor ve sanat çevreleri bu görüş çevresinde birleşiyor. Kamuoyu bir çok alanda sorunlarına çözüm beklerken, yaşanan suskunluğu anlamakta zorlanıyor. Siyasetçi ve bürokrasi birbirinden kopmuş, herkes günü kurtarıyor.


Siyasetçiler uyuyor


Binlerce vatandaşın seçim dönemlerinde tercih ettikleri siyasi partilerin, İl, İlçe Başkanları ile parti yöneticileri adeta dut yemiş bülbül gibiler. Onlar konuşmuyor, sorunlar ve çözümler üzerine fikir üretmiyor, tartışma platformlarına katılmıyorlar. Muhalefet temsilcilerinin bu duyarsızlığından, bürokrasi ve iktidar partisi de, vatandaş kadar rahatsız.


Sivil toplum yok


Zonguldak´ta pek çok sivil toplum örgütü ve meslek odası var. Onlar da bu sessizliğe uymuş durumda. Örgütlerin çoğunda bireysel söylemleri harekete geçirecek ve Zonguldak´ın geleceğine katkı verecek irade yok. Bu kurumların üyeleri de bu duyarsızlıklara gerekli tepkiyi vermeyerek kötü gidişata destek oluyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi