Devrek´te yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşları mağdur ediyor. Devrek Devlet Hastanesi´nde 9 branşta uzman doktor olmadığı için hastalar tedavilerini bir saat uzaklıktaki Zonguldak´a gitmek zorunda kalıyor.
Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncel, hastanelerinde uzman doktor sayısının 12 olması gerekirken şu an 3 doktorla hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.
İlçede halkı yaralarına merhem olamamaktan yakınan Dr. Öncel, "Hastalarımızı geri çevirirken yüzümüz kızarır duruma geldik. En büyük ve en acil isteğimiz genel cerrahi doktorunun olmaması. Acilen genel cerrahi ve kadın doğum uzmanına ihtiyacımız var. Hastanemiz teçhizat ve donanım olarak ilde bulunan birçok hastaneden üstün durumda.
İldeki hastaneler sıralamasında ise 1 tam puan üzerinden 0,84 puan alarak birçok hastaneyi geride bırakmayı başardık. Hastanemizin kapasitesi biraz küçük, bir genel cerrahi, yalnız çalışmak istemiyor ve yanında bir meslektaşının olmasını istiyor. Doktorların burayı tercih etmemesinin en büyük nedeninin bu olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Yaşar Onur adlı vatandaş da 65 bin nüfuslu ilçeye bu durumun yakışmadığını söyledi. En ufak bir rahatsızlıkta bile Zonguldak´a gitmek zorunda kaldıklarını belirten Yaşar Onur, "Hastaneye gittiğimizde bizleri doktor olmadığı için 55 kilometre uzaklıktaki Zonguldak Devlet Hastanesi´ne sevk ediyor. Artık ne yapacağımız şaşırmış bir vaziyetteyiz" diyerek duruma tepki gösterdi.
Editör: Pusula Gazetesi