Dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Meclis Başkanı İsmail Terzi, hakkında basında çıkan haberlere yanıt verdi. Kimseyle sokak ağzıyla konuşmaya niyeti olmadığını belirten Terzi, haklarını yasal yoldan aradığını belirtti.


Kendisi hakkında yapılan suçlamaların bütün meclis üyelerini hedef aldığını belirten Terzi; "Meclisin iki aylık tatil döneminde İl Genel Meclisimiz ve üyelerimiz hakkında basında bazı şeyler yazıldı. Biz 2009 yılında ne planladık ve ne yaptık bunları biliriz. Bizim yaptığımız işler belli. Bu sene dar imkanlara rağmen 12.5 trilyonluk yatırım yaptık. Elbette eksiklerimiz var. Bir bilginin gerçeğe dayanmadan çamur at izi kalsın mantığı ile vatandaşımızın seçtiği insanlara iftira edilmesini pek uygun bulmuyorum. Bir meclis üyesine atılan herhangi asılsız söz bütün meclisi itam altında bırakıyor.


Zonguldak küçük bir yer. Kim kimin ne işle uğraştığını herkes biliyor. Konuyu uzatıp böyle şeylerle meclisi meşgul etmek istemiyorum. Ama meclis üyesi arkadaşlarımı bu konuda bilgilendirme gereği hissettim. Zonguldak´ta kim kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Bizim görevimiz il genel meclis üyeliği. Meclis üyesi arkadaşlarımızın kendi bölgelerindeki sorumluluk alanlarındaki hizmetlerden sorumludur.


Vatandaş bizi hizmet için seçti. Arkadaşlarımıza yapılan bu tür ithamları yakışıksız buluyorum. Bu tür ithamlarda bulunan arkadaşlar lütfen bunları araştırarak yaparsanız daha isabetli olur. Eksiklerimiz olabilir, hatalarımız da olabilir. Ama bunları araştırmanız lazım. Eğer bizim hatamız var ise bunu kabul ederiz. Ama çamur at izi kalsın mantığı ile bazıları kendi çamurlarını İl Genel Meclis´in üzerinde temizlemek istiyor. Buda çok yakışıksız" dedi.


CHP´li İl Genel Meclis Üyesi Umut Başoğlu, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi´nin hangi konu hakkında konuştuğunu biraz açmasını istedi. Bunun üzerine Terzi hakkında çıkan haberlerden örnekler vererek; "Gerek benim hakkımda gerekse Çaycuma´daki İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımız hakkında basında bazı yazılar çıktı. Bunlar hakkında açıklama yaptım.


Benim hakkımda çıkan yazılarda, ´kendi işlerini görüyor. Kendi çevresini ve evine bir şeyler yapıyor´ anlamında. Ben kendi dönemimde, kendi mahalleme bir torba çimento ile bir tane parke taşı almış değilim. Basında kendi evinin önüne parke taşı döşedi yazıldı. Ben bununla ilgili yasal yollara başvurdum. Bu yazıları yazan arkadaşla, İl Genel Meclis Üyesi olarak adaylığım kesinleştiğinde de bir iftira olayı çıkmıştı. Ben bunlarla ilgili açılan davadan berat ettim. Bir de bununla ilgili yazan gazete hakkında tazminat davası açtım.


Bu yazıları yazan arkadaşla davalıyız. Bu dönem yazdığı yazılar yüzünden yine davalıyız. Biz kimseyle sokak ağzıyla konuşamayız. Biz il genel meclis üyesiyiz. Hakkımızı yasal yollardan ararız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi