Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Karapınar ve Gökçebey´de ki sel felaketinden olumsuz etkilenen esnaf ve işyerlerini ziyaret ettikten sonra Zonguldak´a gelerek Bakanlığıyla ilgili konularda bilgiler aldı. Demir, İl Başkanlığı´nda parti yönetimiyle yaptığı toplantının ardından Ereğli´de Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın verdiği iftar yemeğine katıldı. Bakan Demir, Zonguldak-Ereğli-İstanbul güzergahında yarım kalan ve Bakan oluru bekleyen Duble Yol Çalışmaları ile Mithatpaşa Tünel Projesi hakkındaki soruları değerlendirdi. Yaklaşık 6 aydır çalışma yapılmayan Zonguldak-Ereğli güzergahıyla ilgili sorun olduğunu belirten Demir; "Ereğli ve Zonguldak arasında yapılan duble yolla ilgili yaşanan sorunlardan bilgim var. Bu yollara Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları baktığı için bununla ilgili benim bir şey söylemem doğru olmaz.


Milletvekilimiz Fazlı Bey bu yollarla ilgili birkaç şey söylemişti. Yaşanan sorunlardan haberim var. İnşallah ne yapılması gerekiyorsa biran önce yapılır" dedi.


Demir, Mithatpaşa Tüneli için mücadele verildiği belirterek Ulaştırma Bakanlığı´nın uhdesinde olduğunu söyledi. Demir; "Zonguldak´ta trafik sorunuyla ilgili yürütülen bir diğer projede Mithatpaşa Tüneli olduğunu duydum. Buda Ulaştırma Bakanlığı ile Karayollarının ilgi alanına girdiği için bununla da ilgili pek fazla bildiğim bir şey yok. Ama sadece Zonguldak´ta bu tünelin hayata geçmesi için çok mücadele verildiğini biliyorum. Bunlar çok güzel projeler. İnşallah biran önce yapımına başlanır ve Zonguldak´ın trafik sorunu çözülür.


Ereğli ve Zonguldak´la ilgili çok önemli konulardan bahsedildi. Bunlara benzer Samsun´da da projeler var. Bunlardan Maliye Bakanımızın da bilgisi var" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi