Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Zonguldak Belediye sınırları içinde yaptığı yolcu taşımacılığı İl Trafik Komisyonuna aykırı. Ayrıca, ilçeler arası taşımacılık yaptığı için kanunun emrettiği belgelerden yoksun bir şekilde taşımacılık yapılıyor.

Bütün bunların yanında, Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nin balık istifi yolcu taşımacılığı yapması ise vatandaşları isyan ettiriyor. Sözleşmede belirtilen sayıda otobüs kullanmayan firma, daha çok kar elde etmek için az otobüsle, çok yolcu taşıyor.

İşin sahibi Kozlu Belediyesi, devletin temsilcisi Kozlu Kaymakamlığı, halkın güvenli seyahat edebilmesini denetlemesi gereken Trafik Polisleri’nin bu denetimi neden yapmadıkları merak ediliyor. Özel sektörün rantı, halkın can güvenliği mi önemli?

Danıştay’ın verdiği karar üzerine Zonguldak Belediye Meclisi’nin oy birliği ile almış olduğu ‘yolcu alamaz’ kararına rağmen, Kozlu ve Kilimli Belediyesi Özel halk Otobüsleri Zonguldak Belediye sınırları içinde yolcu taşıyabiliyor.

Öde yandan D4 belgesi alma zorunluluğu olan ilçe otobüslerinin bir kaza yapması halinde, sigortanın para ödemeyeceği, bu nedenle ilgili belediye ve taşımacılık şirketinin sorumluluğunun çok büyük olacağı belirtiliyor.

Pusula Yayın Grubu’nun WhatsApp ihbar hattına bu konuda çok yoğun mesajlar geliyor. Bu durumdan şikayetçi olanlar 0530 395 44 00 numaralı Pusula Yayın Grubu’nun WhatsApp ihbar hattına fotoğraf atabilir, yeni bilgiler paylaşabilirler.

Editör: Pusula Gazetesi