Yaklaşık 100 sivil toplum örgütünün katılımı ile oluşturulan Zonguldak Platformu&[#]8217;nun 17 kişilik çalışma grubu, Zonguldak merkez ve Kilimli&[#]8217;den sonra Çatalağzı&[#]8217;nda da imza toplanılması kararını aldılar. Çatalağzı Merkez Muhtarı Murat Karayavuz&[#]8217;un talebi üzerine Çatalağzı&[#]8217;nda da başlatılan kampanya 31 Ağustos Pazartesi günü başlarken 2 gün boyunca Belediyenin önünde devam edeceği belirtildi. Sabah erken saatlerde kurulan imza standına Çatalağzı ve bölge halkı yoğun bir katılım gösterdi.
Mahalle muhtarları halktan imza isterken sabah saatlerinde imza kampanyasının başlamasına katılan Zonguldak Platformu Yürütme Kurulu üyesi dernek başkanları destek verdiler. Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, &[#]8220;Zonguldak Platformu bin 100 metrelik Mithatpaşa Tünelinin yapılması için bin 100 metre uzunluğunda imza kampanyası başlatmıştık. Zonguldak merkez ve Kilimli beldesinden sonra Çatalağzı&[#]8217;nda da gelen talep üzerine kampanyamızı devam ettirmeye karar verdik. İmza kampanyamız 2 gün boyunca devam edecektir. Bütün halkımızın duyarlı olmasını ve bu imza kampanyasına katılmasını istiyoruz. Onun için duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Zonguldak Platformu Yürütme Kurulu üyeleri Şerafettin Nas ve Necati Başar da imza kampanyasının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, şuana kadar toplanan imzaların 30 bini geçtiğini ifade ettiler.
Çatalağzı Merkez Mahallesi Muhtarı Murat Karayavuz, Mithatpaşa tünelinin Kilimli ve Çatalağzı beldesine büyük fayda sağlayacağını belirterek, kampanyayı düzenleyen Zonguldak Platformuna teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi