Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, bugün (16 Mart 2016) saat 14.00’da ilçe başkanlarıyla bir araya gelecek.

Parti binasında yapılacak toplantının bilinen iki gündemi var:

1. Partiye katılmak isteyen belediye başkanları konusunda ilçe başkanlarının fikri alınacak.

2. İl Genel Meclisi Başkanlığı için yapılacak seçim öncesinde ilçe başkanlarının fikri alınacak.

Bu toplantının ardından saat 16.30'da Ak Partili Belediye Başkanları da İl Başkanlığı'nda bir araya gelecek.

SON GELİŞMELER...

Ak Milletvekili Hüseyin Özbakır ile Özcan Ulupınar, İl Başkanı Zeki Tosun'la birlikte dünkü tren gezisinin ardından Bakacakkadı'da üçlü zirve yaptılar. Bazı belediye başkanlarının da dahil olduğu zirvede kriz çıktı.

Bazı belde belediye başkanlarının Ak Parti'ye geçişiyle ilgili Milletvekili Hüseyin Özbakır ile İl Başkanı Zeki Tosun "Evet partile alalım" derken, Milletvekili Özcan Ulupınar "Teşkilata soralım" dedi.

Ak Parti'ye geçişi gündemde olan Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş'e, Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ile Saltukova Belediyesi'nin Ak Partili Meclis Üyeleri karşı çıkıyor.

Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı'ya da Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman'ın yanı sıra Karaman Belde Başkanı ve Belediye'nin Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri karşı çıkıyor.

Gülüç'de ise durum farklı. Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ın Ak Parti'ye geçmesini istemiyor. Ak Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise Fatih Çakır'a misilleme olsun diye Gökhan Demirtaş'ı ısrarla Ak Parti'ye almak istiyor.

Bugün önce ilçe başkanları, ardından belediye başkanları ile yapılacak toplantı bazı gerçeklerin ortaya çıkmasına neden olacak.




Editör: Pusula Gazetesi