İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı İlçe Teşkilatı´nı ziyaret eden Köktürk, hükümetin sosyal devlet olma görevini yerine getirmediğini bunun neticesinde işçi emeğinin sömürülmesi gibi bir durumla karşılaşıldığını belirterek, "Türkiye, laik, demokratik ve sosyal bir devlettir. Laiklik ve demokrasi üzerinde oyunlar oynanıyor. Sosyal devlet anlayışına gelince sosyal devlet vatandaşına, bireyine asgari yaşam standardı sağlayan, acımasız koşullarına terk etmeyen ve bu koşullarda emeği koruyan düzenlemeleri ayarlayan bir anlayış sosyal devlet anlayışıdır. Şayet devlet emeği yok sayıyorsa, işçiyi yok sayıyorsa, işçimin payı olan parayı 42 milyar TL gibi bir parayı 6 milyon işsiz varken bu parayı başka kalemlere aktarıyorsa tabi ki üzüm üzüme baka baka kararır misali devlete bakarak, devletin işçiye bakışından yola çıkarak, işçi emeğinin sömürülmesi gibi bir durum ortaya çıkıyor" dedi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay da konuşmasında, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk´ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Teşkilatına düzenlediği ziyaretin ardından Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası´nı (TSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ülkede yaşanan ekonomik krizin bölgede de kendisini hissettirdiğini, Zonguldak´ta son zamanlarda artan cinayetler ve intihar teşebbüslerinin bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Krizin emek kesiminin üzerine yıkılmasını mahsur görmelerinin mümkün olmadığını belirten Köktürk, &[#]8220;Dünya ülkelerinde krizi önlemek için piyasalara para pompala gibi politikalar izleniyor. Yani aslında hakkı olmayan paralar emek kesimlerine aktarılıyor. Maalesef ülkemizde ise işsizlik fonundaki paralar ise başka kalemlere aktarılıyor. Yaklaşık 42 milyar TL olan bu paraları gerçek amacına yönelik kullandırılması halinde bundan sadece emek kesimin değil, piyasa kesiminin de faydalanacağını düşünüyoruz" dedi.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Usaç da, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk´ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgede son zamanlarda kriz nedeniyle işten çıkarılma olaylarını ve eylemleri kaygıyla izlediklerini belirten Usaç, bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi