Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki evinde yalnız yaşayan 77 yaşındaki İsmet Bilgin, yüzleri maskeli 2 kişi tarafından dövülerek, emekli maaşı gasp edildi.
Olay, önceki gün gece saatlerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz yüzleri maskeli 2 kişi, beldede esnaflık yapan emekli İsmet Bilgin'in tek katlı evine mutfak penceresini açarak girdi. Yatak odasında İsmet Bilgin'i döven 2 kişi, pantolonunun cebindeki 2 bin 800 lirayı alarak kaçtı. Yaşlı adamın haber vermesiyle polis ekipleri evde inceleme yaptı, parmak izi aldı. Hastaneye kaldırılan ve sabaha kadar müşahede altında tutularak, basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde yaralandığına ilişkin rapor verilen İsmet Bilgin, şikayetçi oldu.
Emekli maaşını dükkanına malzeme almak için biriktirdiğini belirten İsmet Bilgin, şöyle konuştu:
"Yüzlerinde maske vardı. Çok şiddetli davrandılar. Havluyu boğazıma sardılar. Ağzıma mendil soktular. Yere düştüm. Tekmeyle vurdular. Düştüm, ama yine de vurmaya devam ettiler. Boğazımı sıktılar. Ben komşuma bağırdım. O zaman kaçtılar. Pantolonumun cebinden 2 bin 800 liramı adlılar. Bankadan çekmiştim, emekli maaş birikimimi. Dükkanıma malzeme alacaktım, o parayla. Şikayetçiyim ve bulunmalarını istiyorum. Polisimiz inşallah bulacaktır."
Polis, 2 kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi